Washington

L'FMI insta Espanya a fer una auditoria externa i independent per avaluar els actius bancaris

El Fons Monetari Internacional (FMI) considera que Espanya hauria de sol·licitar una auditoria externa i independent que avalués els actius de la seva banca, com va fer al seu dia Irlanda. Segons el director del Departament per Europa de l'FMI, Antonio Borges, aquesta seria una mesura per restablir la confiança en els mercats, una confiança que, segons ell, continua faltant, tot i els grans avanços que s'han fet.

Actualitzat
"Seria positiu que algú de fora fes una valoració de la situació de la banca, com es va fer amb èxit a Irlanda", ha assegurat Borges, per qui "els grans progressos" que ha fet Espanya "no són reconeguts pels mercats" per algun motiu. Pel Fons Monetari Internacional, la crisi del deute europea ha passat a "una fase més preocupant" pels "primers símptomes de contagi a països grans, com Espanya i Itàlia. Això, malgrat que la seva situació "és completament diferent de la de Grècia i Portugal".

Borges afegeix que, tot i els esforços en forma de retallades i reformes fets per aquests països, es manté "un element de desconfiança" i el repte és que aquesta desconfiança "no s'estengui a altres països i al conjunt del sistema financer, la base del qual és únicament la confiança".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut