L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn (Foto: ACN)
Xavier Trias assegura que no anirà a la corrida a la Monumental aquest diumenge. (Foto: ACN)
Barcelona

CiU, PSC, ICV-EUiA i UxB aplaudeixen la fi de les corrides de toros a Barcelona

Els grups municipals de l'Ajuntament de Barcelona, amb l'excepció del PP, s'han mostrat satisfets que aquest diumenge es faci la darrera corrida de toros a la Monumental de Barcelona. L'alcalde de la capital catalana, Xavier Trias, ha explicat que ni ell ni cap membre del seu govern aniran a la cita taurina perquè no hi són aficionats i ha explicat que la prohibició de les corrides a partir del 2012 respon a una "lògica indiscutible de defensa dels animals".

Actualitzat
L'exalcalde de Barcelona Jordi Hereu ha demanat que la fi de les corrides de toros a Barcelona estigui presidida per la "normalitat i el respecte" i veu la prohibició de les corrides de toros a Catalunya com una manera de "fer efectiva la voluntat majoritària".
També s'han mostrat satisfets perquè la Monumental tanqui les seves portes a la tauromàquia el líder d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, i el cap de files d'Unitat per Barcelona, Jordi Portabella. L'ecosocialista ha reclamat, però, que es prohibeixin també els correbous perquè considera que hi ha un patiment animal també en aquesta festa. De la seva banda, el republicà Jordi Portabella s'ha felicitat perquè les festes de la Mercè del proper any siguin més "cíviques" sense la "tortura i la mort d'animals".

La nota discordant entre els grups de l'Ajuntament de Barcelona l'ha posat el PP. El seu líder, Alberto Fernández Díaz, s'ha mostrat convençut que la d'aquest diumenge no serà la darrera corrida de toros "bé per una resolució del Constitucional o bé per una llei que s'aprovi des del Congrés". El Parlament de Catalunya va aprovar la prohibició de les corrides de toros a partir de l'1 de gener de 2012.
Anar al contingut