El conseller de Salut, Boi Ruiz, amb el síndic d'Aran, Carles Barrera (Foto: ACN)
El conseller de Salut, Boi Ruiz, amb el síndic d'Aran, Carles Barrera (Foto: ACN)
Vall d'Aran

Boi Ruiz avala la iniciativa de no pagar alguns complements salarials als metges de l'ICS

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha avalat la iniciativa del director gerent de l'Institut Català de la Salut, anunciada divendres, de no pagar alguns complements salarials als metges dels vuit hospitals d'aquesta institució els mesos d'octubre, novembre i desembre.

Actualitzat
Una mesura que es vol adoptar per quadrar la retallada pressupostària. Ho ha dit a la Vall d'Aran, on aquest dissabte al matí s'ha reunit amb el síndic d'Aran i personal del sector sanitari de l'Alt Pirineu.

Boi Ruiz també ha reiterat la voluntat del seu departament de descentralitzar la gestió dels hospitals de l'ICS. Així, la reducció de despeses als hospitals de l'Institut Català de la Salut es negociarà centre per centre i serà el gerent de cada hospital l'encarregat de negociar l'àmbit de l'esforç que han de fer els professionals. El conseller de Salut ha insistit que es tracta d'un esforç fins al 31 de desembre i que serà reversible l'1 de gener.

Pel que fa a la possibilitat de tancar urgències durant la Puríssima, Ruiz s'ha mostrat rotund afirmant que ''mai de la vida es tanca cap urgència enlloc'' i que si un dispositiu nocturn no està obert, vol dir que hi ha un altre dispositiu alternatiu. Pel conseller, ''és impensable'' tancar urgències.
Anar al contingut