La pantalla del Congrés on es veu reflectit el resultat de la votació.
Al Congrés, la reforma constitucional es va aprovar amb 321 vots a favor i cinc en contra.
Madrid

El rei i Zapatero firmen a La Zarzuela la reforma de la Constitució

El palau de La Zarzuela ha esat escenari de l'acte solemne de firma de la reforma de la Constitució que introdueix el sostre de dèficit públic. El rei, Joan Carles, i el president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, han firmat els canvis en un acte que ha aplegat els presidents del Congrés i del Senat i els del Tribunal Constitucional i del Tribunal Suprem.

Actualitzat
La modificació de l'article 135 de la Constitució per garantir l'estabilitat pressupostària de les administracions públiques es va aprovar el dia 7 al Senat gràcies als vots dels dos principals partits estatals. Les formacions nacionalistes i els grups d'esquerres van criticar les formes com PSOE i PP, van tancar l'acord i els van acusar d'haver trencat el consens constitucional.

CiU diu finalment "sí" al referèndum

Tot i els intents d'alguns grups, finalment la reforma tirarà endavant sense referèndum. Així, malgrat que a última hora, pocs minuts abans que s'acabés el termini, els deu diputats de Convergència i Unió van presentar al Registre del Congrés una petició per celebrar-lo. No obstant això, el referèndum sobre la reforma constitucional per fixar el sostre del deute de les administracions no es podrà dur a terme, ja que el mínim necessari és la petició de 35 diputats -un 10% de la cambra-, i només s'han aconseguit 28 firmes.


Anar al contingut