Futbol

Mor als 73 anys l'exjugador del F.C. Barcelona Chus Pereda, víctima d'un càncer

L'exjugador del Barça Chus Pereda ha mort avui als 73 anys, víctima d'un càncer. El golejador blaugrana va anunciar que tenia aquesta malaltia després de la consecució de la Copa d'Europa de Wembley. Pereda va jugar vuit temporades (1961-1969) al F.C. Barcelona i va anotar 107 gols en 312 partits. També va vestir de blanc, equip amb el qual curiosament va aconseguir l'única Lliga que té. Pereda va ser un dels herois de la final de l'Eurocopa que la selecció espanyola va conquerir el 1964 davant l'URSS, marcant un gol i assistint Marcelino.

Actualitzat
Nascut a Burgos el 1938, va arribar al Barça després d'haver passat pel Reial Madrid, el Valladolid i el Sevilla. Va ser blaugrana del 1961 al 1969. 312 partits, 107 gols i 3 títols. Una Copa de Fires, i dues Copes d'Espanya. Després de deixar el Barça, va passar pel Sabadell i el Mallorca abans d'iniciar la seva carrera com a entrenador. Ell va ser el gran protagonista de la final de l'Eurocopa del 64. Va marcar el primer i va fer la centrada del segon, que va rematar Marcelino, tot i que el No-do, en un muntatge barroer, volia fer creure a tothom que la centrada l'havia feta el madridista Amancio.

Com a entrenador, va treballar amb les categories inferiors de la selecció espanyola, i es va fer càrrec de l'absoluta quan Vicente Miera va emmalaltir, l'any 92. Des que es va retirar del futbol, sempre va estar lligat a l'agrupació de veterans del Barça, i n'era un dels membres més actius.

Aquesta matinada ha mort als 73 anys, i demà a la tarda se n'oficiarà el funeral al tanatori de les Corts.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut