Una imatge d'arxiu d'una sessió plenària al Parlament (Foto: ACN)
Una imatge d'arxiu d'una sessió plenària al Parlament (Foto: ACN)
Barcelona

L'oposició en bloc reprova el govern pel "sofriment i greuge" que ha provocat la gestió del PIRMI

El Parlament de Catalunya ha votat aquest divendres les propostes de resolució del Debat de Política General. L'oposició en bloc ha retret al govern els canvis que s'han introduït en la gestió de l'anomenat PIRMI, la renda mínima d'inserció. La resolució, que ha tirat endavant amb els únics vots en contra de CiU, constata "el sofriment i el greuge que han patit desenes de milers de famílies catalanes a partir de la decisió del govern de canviar la forma de pagament durant l'estiu".

Actualitzat
Una altra resolució que ha tingut llum verda gràcies als vots dels quatre principals grups de l'oposició és la que obliga el govern d'Artur Mas a presentar i debatre els pressupostos per al proper exercici abans del 10 d'octubre i, per tant, aabans de la campanya electoral del 20-N. Això obligarà el president de la Generalitat a canviar les seves previsions de presentar un esborrany abans del 10 d'octubre i reservar el debat per després de la campanya.

L'oposició, en canvi, s'ha mostrat desunida a l'hora de reprovar el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, precisament per la qüestió del PIRMI. De fet, en les votacions, que s'han reprès tot i que amb lentitud després del caos d'aquest dijous, s'ha donat un fet insòlit: el PPC i ERC han evitat la reprovació de Mena, com demanaven els grups parlamentaris de PSC i ICV-EUiA.

La proposta de PSC i ICV-EUiA ha estat rebutjada per 43 vots a favor, 78 en contra i 10 abstencions. El PPC hi ha votat en contra i ERC s'ha abstingut.

Sí al corredor mediterrani i a la immersió língüística

La cambra també ha aprovat de manera unànime la defensa del corredor ferroviari mediterrani com una infraestructura fonamental per al desenvolupament econòmic de Catalunya. La proposta de resolució, presentada per CiU, s'ha aprovat per 130 vots a favor i cap en contra.

D'altra banda, els grups parlamentaris han abonat també el model d'immersió lingüística a les escoles catalanes amb 107 vots a favor, 20 en contra -els de PPC i Ciutadans (C's)- i cap abstenció.

El Parlament ha afrontat una jornada intensa, i és que abans de les votacions de les resolucions sorgides del Debat de Política General, s'ha posat fi al ple monogràfic sobre la reforma constitucional, un ple que ha acabat censurant, amb els vots a favor de CiU, ERC i ICV-EUiA, de la "ruptura del pacte constitucional del 1978" que entén que ha suposat la recent reforma de la Carta Magna.
Anar al contingut