Jorge Fernández Díaz, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Jorge Fernández Díaz, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Barcelona

El PPC proclama oficialment Jorge Fernández Díaz candidat a les eleccions generals del 20-N per Barcelona

El PP català ja té candidat a les eleccions generals: Jorge Fernández Díaz. Després de ser proclamat, Fernández Díaz s'ha mostrat confiat que el seu cap de llista per Madrid, Mariano Rajoy, serà un president del govern espanyol amic de Catalunya. El candidat dels populars catalans als comicis del 20-N ha acusat l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero d'haver perdut el temps en la seva gestió de la crisi. Fernández Díaz també ha posat èmfasi en la coresponsabilitat de Convergència i Unió pel seu suport al govern socialista i ha assegurat -en referència als partidaris de la independència de Catalunya- que no és hora de frivolitzar.

Actualitzat
El PP de Catalunya ha proclamat oficialment Jorge Fernández Díaz candidat a les eleccions generals del 20-N per Barcelona. De fet, va ser el mateix president del partit i candidat a La Moncloa, Mariano Rajoy, qui fa dues setmanes, en una visita a la capital catalana, va desvelar qui seria el cap de llista per la capital catalana.
 
En el seu discurs Fernández Díaz ha elogiat la figura de Rajoy. Anticipant la seva victòria, ha assegurat que serà un president "amic dels catalans i amic de Catalunya".

El flamant candidat ha carregat contra Convergència i Unió. Critica la federació nacionalista per haver mantingut Zapatero al poder. Segons Fernández Díaz, Convergència va poder provocar "el canvi que necessita Espanya" el 12 de maig, però no va voler. Per això retreu al candidat de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, que ara digui que les eleccions arriben massa tard.

El candidat popular ha acusat CiU de frivolitzar "amb la transició nacional a la independència". En contraposició, Fernández Díaz situa el PP com "un partit que té paraula i que la compleix, encara que ens quedem sols".

Jorge Fernández Díaz, que en aquesta legislatura ha estat vicepresident del Congrés, s'ha marcat com a repte no baixar del rècord dels 12 diputats aconseguits l'any 2000.

Després del discurs de Fernández Díaz ha pujat a l'escenari la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, que ha assegurat que "s'ha acabat l'hora dels polítics que no diuen res i que formen part del problema".
Anar al contingut