Barcelona

ETA anuncia que col·laborarà amb la comissió internacional que ha de verificar l'alto el foc de la banda

ETA ha anunciat en un comunicat remès al diari "Gara" que col·laborarà amb la comissió internacional que ha de verificar l'alto el foc de l'organització terrorista. En el text difós per ETA, es qualifica com un "pas important" per avançar en el procés de resolució del conflicte polític la col·laboració amb aquesta comissió.

Actualitzat
El comunicat d'ETA, publicat als diaris "Gara" i "Berria", arriba en uns dies plens d'anuncis i novetats en l'entorn de l'organització terrorista. Precisament en les darreres hores, Ekin, l'aparell polític de l'organització terrorista, ha anunciat que es dissol i que aposta per l'estratègia de l'esquerra abertzale. Això passa després que el Col·lectiu de Presos i Preses Polítiques Basques (EPPK) va anunciar ara fa uns dies la seva adhesió a l'Acord de Guernica per un alto el foc "permanent i verificable". 

La comissió internacional que ha de verificar l'alto el foc d'ETA es va presentar aquest dimecres a Bilbao davant de partits polítics, sindicats i empresaris. La comissió està integrada per experts com ara Ram Manikkalingam, director del Grup d'Assessors per al Diàleg d'Amsterdam i que va ser assessor del president de Sri Lanka; Ronnie Kasrils, col·laborador de Nelson Mandela; Raymond Kendall, secretari general de la Interpol entre el 1985 i el 2000, i Chris Maccabe, protagonista de les negociacions per l'acord del Divendres Sant a Irlanda, entre d'altres.

Patxi López només espera la desaparició d'ETA

El lehendakari Patxi López ha declinat comentar el darrer comunicat d'ETA i s'ha limitat a afirmar que l'únic comunicat que espera és el que anunciï la desaparició de l'organització terrorista. Patxi López ho ha dit en una entrevista a la televisió del PSOE en la conferència política que duu a terme aquesta formació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut