Madrid

Duran i Lleida assegura que "he pogut ser ministre" i no ho va voler ser

El candidat de CiU a les pròximes eleccions espanyoles, Josep Antoni Duran i Lleida, ha revelat que l'actual executiu de Rodríguez Zapatero li va oferir entrar al govern d'Espanya i no ho va fer. Als micròfons d'"El matí de Catalunya Ràdio", el líder d'Unió ha assegurat que "jo he pogut ser ministre". Duran i Lleida ha explicat que aquesta legislatura "en Zapatero ens va dir que si volíem entrar" a l'executiu, però ha afegit que "nosaltres no només no vam entrar-hi sinó que a més li vam votar els pressupostos en contra perquè no hem estat d'acord en la manera com es van fer les coses".

Actualitzat
Josep Antoni Duran i Lleida entén que perquè CiU es pugui plantejar això hi hauria d'haver un canvi de la visió que Espanya té de Catalunya.

D'altra banda, Duran i Lleida qualifica de gracioses les declaracions del dirigent del PSC, Miquel Iceta, quan va aconsellar votar el PSC per beneficiar CiU. Pel candidat a les generals, però, l'única manera de tenir una fortalesa política per contrarestar el pes d'una majoria absoluta" és "un catalanisme fort", opció que només passa, segons Duran i Lleida, per Convergència i Unió.

El dirigent de CiU ha defensat el pacte fiscal, assegura que és precisament perquè s'està en època de crisi que fa més falta que mai. Segons Duran i Lleida, "si tinguéssim els diners que ens pertoquen" no caldria fer les retallades que està fent el govern català malgrat "la gestió negativa, nefasta, del tripartit". El líder d'Unió també s'ha preguntat amb quins diners "fan el que fan" altres parts d'Espanya.

Duran i Lleida no creu fàcil que CiU guanyi aquestes eleccions a Catalunya, però fa una crida a la ciutadania perquè donin força al catalanisme polític.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut