Madrid

El govern espanyol atribueix a les retallades de les comunitats les "dures" xifres de l'atur del setembre

La secretària d'estat d'Ocupació, Mari Luz Rodríguez, ha admès que les dades d'atur d'aquest mes de setembre, que registren una forta pujada tant a Catalunya com al conjunt de l'Estat, són "pitjors" que les de l'any passat, "dures" i "difícils", però que s'expliquen, en part, per la política de "bruscos" ajustos en sanitat i educació de les comunitats autònomes. També atribueix les dades a la fi d'una bona temporada turística i l'augment de demanda dels treballadors sense feina prèvia.

Actualitzat
Segons Rodríguez, les retallades a les administracions públiques han suposat 15.200 parats més, i el sector més afectat és el sanitari, el de les residències per a les persones grans i l'àmbit de les persones que tenen cura de dependents.

"Ningú dubta que cal fer polítiques de consolidació fiscal, però també és cert que el ràpid ajustament que s'està produint en algunes administracions perjudica clarament l'ocupació i la qualitat de vida dels ciutadans", ha assegurat la responsable d'Ocupació el mateix dia que s'han fet públiques les dades corresponents al mes de setembre.

Les del PP, les que més retallen

Per la seva banda, en la mateixa roda de premsa, el secretari d'estat de Seguretat Social, Octavio Granado, ha afegit que els ajustos al sector públic tenen un "impacte molt clar" i, tot i no tenir dades concretes ni poder incloure "totes les comunitats del PP", sí que són aquestes les que passen més la tisora i les que "ho estan notant en les seves xifres de filiació".

Granado també ha detallat que 65.000 baixes de l'afiliació al setembre, 20.000 corresponen al sector sanitari i 15.000, a persones del sector educatiu que no han estat contractades. És en aquest sentit que el responsable de la Seguretat Social atribueix al sector públic la pèrdua d'afiliats, mentre que considera que l'ocupació al sector privat s'està "estabilitzant".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut