Barcelona

Homs respon que el govern espanyol "fa pena" quan els responsabilitza de l'atur

"Estupefacció", "penós", "desafortunat", "irresponsable", "morós". Són alguns dels qualificatius que el portaveu del govern de la Generalitat, Francesc Homs, ha fet servir per respondre a les acusacions del govern espanyol que aquest dimarts, per boca de la secretària d'Estat d'Ocupació, Mari Luz Rodríguez, ha acusat les autonomies i els ajuntaments de ser responsables de les males xifres d'atur d'aquest setembre per les retallades que estan aplicant. Homs ha criticat que el govern espanyol obligui Catalunya a retallar el doble i després llanci aquestes acusacions. "Fa pena", ha dit, "no només són desafortunades, són penoses". Al seu parer, la situació actual del mercat laboral és, en part, responsabilitat dels morosos i entre aquests, el principal "morós", ha dit, és el govern espanyol.

Actualitzat
Homs ha opinat que les declaracions dels secretaris d'Estat d'Ocupació i Seguretat Social són de les que "ofenen" i són "d'una gran irresponsabilitat". De fet, ha subratllat que si hi ha alguna causa que provoca un augment de l'atur és precisament que hi hagi morosos, i el govern espanyol no està pagant el que li deu a Catalunya.

Segons Homs, el govern espanyol és el "promotor" de les retallades, perquè no paguen el que deuen i a més volen que la Generalitat ajusti el doble del que ja fa. Ha reconegut que "sorprèn i descol·loca" que facin aquesta mena de comentaris i actuïn "d'aquesta manera tan irresponsable" en lloc d'actuar "amb un punt més de solidaritat respecte als que estan fent els deures". "O no són els deures que s'han de fer?", ha preguntat.

Sobre les dades de l'atur en concret, Homs ha remarcat que de la mateixa manera que quan són positives el govern no les celebra, "ara no cal ser apocalíptics".

Ha recordat que el govern presentarà un pla de xoc contra l'atur a l'octubre i està atenent les persones que es queden sense prestació quan és el govern espanyol el que s'encarrega d'aquest concepte i la Generalitat "no té la musculatura ni la força suficient" per fer-se'n càrrec.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut