Barcelona

Montilla no descarta anar al Senat per la via del Parlament

El primer secretari del PSC, José Montilla, no descarta anar al Senat, tot i que a través del Parlament, no pas sent elegit a les eleccions del 20-N. Montilla ha deixat clar que "no seré candidat al Congrés o al Senat", però ha deixat la porta oberta a ser senador a proposta del Parlament. "Això ja ho veurem, mai se sap", ha respot en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio".

Actualitzat
L'expresident de la Generalitat no ha volgut confirmar les informacions que asseguraven que Montilla seria designat senador la legislatura que ve, per desig de la cúpula del PSC.

Montilla també s'ha referit a les retallades que el govern Mas està aplicant i ha assegurat que quan governava el tripartit, "si s'hagués fet cas de les propostes de Convergència, ara el dèficit de la Generalitat seria el doble".

De cara al congrés del PSC en el qual s'elegirà la nova direcció del PSC, Montilla ha avançat que ell no hi serà ni com a candidat a secretari ni tampoc a la cúpula. Aposta per una única llista, integradora de totes les sensibilitats socialistes.

Contrari al copagament

L'expresident català creu que "l'actual sistema sanitari és bo i sostenible", tot i que cal fer-hi retocs, que en cap cas passen pel copagament.

L'increment de l'atur, multicausal

Montilla ha atribuït l'increment de l'atur del mes de setembre al final de la temporada turística, i a la baixada de les exportacions, a banda de les retallades, com va assenyalar ahir el govern espanyol i  la ministra d'Economia, Elena Salgado.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut