Barcelona

Més de 30 proxenetes empresonats i 15 prostíbuls tancats en la macrooperació contra la màfia xinesa

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat a Barcelona i l'àrea metropolitana l'organització criminal xinesa més important que ha actuat mai a Catalunya. Després d'un any i mig d'investigacions s'ha posat al descobert que un centenar de dones han passat al llarg de dos anys per una quarantena de prostíbuls que es muntaven i desmuntaven en poc més d'una setmana en diversos pisos. Exercien la prostitució sense protecció, fet que va portar una d'elles a suïcidar-se en saber que tenia la sida. L'operació policial ha culminat amb l'empresonament d'una trentena de proxenetes i amb l'alliberament de 30 dones, sis de les quals són menors d'edat. En el marc de l'operació, els Mossos han tancat 15 prostíbuls i una discoteca.

Actualitzat
En el marc de l'"operació Turandot" contra la màfia xinesa, s'han detingut 39 persones, entre elles els responsables de l'organització. D'aquestes, 33 han ingressat a la presó i sis més han quedat en llibertat amb càrrecs.

Ara, el jutjat que porta el cas haurà de determinar quin paper tenia cadascun dels detinguts i si hi havia un cervell que controlava tota la banda. En qualsevol cas, estan acusats de formar part d'una organització criminal relacionada amb la prostitució, tràfic de persones, immigració il·legal i tràfic de drogues. També se'ls imputa la falsificació de targetes de crèdit i passaports.

Les dones eren sotmeses a unes dures condicions de treball. S'ha pogut acreditar que algunes es veien forçades a fer fins a vuit serveis sexuals consecutius d'una hora de durada. A més, les feien exercir sense mesures de seguretat. En aquesta línia, s'ha sabut que una d'elles va suïcidar-se en saber que tenia la sida.

La policia ha efectuat 33 registres a establiments i domicilis a Barcelona, Santa Coloma de Gramanet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Sant Boi de Llobregat, Sabadell, Terrassa, Castelldefels i Vilanova i la Geltrú. També ha precintat 15 prostíbuls clandestins instal·lats en pisos i una discoteca.

El grup enganyava dones a la Xina. Un cop aquí, les víctimes eren coaccionades i havien d'afrontar un elevat deute econòmic que liquidaven exercint la prostitució.

La investigació s'ha fet durant mesos i després que els Mossos van corroborar que proliferaven els locals de prostitució xinesa i que una dona va denunciar la desaparició de la seva filla de 16 anys. Després d'un any i mig d'investigacions s'ha posat al descobert que un centenar de dones han passat al llarg de dos anys per una quarantena de prostíbuls, que es muntaven i desmuntaven en poc més d'una setmana en diversos pisos.

El grup també utilitzava la seva estructura a Catalunya per obrir noves rutes al tràfic de persones que volien entrar il·legalment a països com els Estats Units i el Canadà.

L'operació ha permès també desmantellar un laboratori de substàncies estupefaents, un altre de falsificació de documents i un últim de targetes de crèdit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut