Barcelona

Els membres del govern no tindran paga extra de Nadal

El president de la Generalitat, Artur Mas, anuncia que els membres del seu govern no tindran paga extra de Nadal aquest any. Ho ha dit durant la sessió de control a què s'ha sotmès al Parlament. Mas ho ha anunciat l'endemà que els metges demanessin al govern i als diputats que s'abaixin el sou. Avui el socialista Joaquim Nadal ha demanat fer front comú al Parlament per dissenyar el "full de ruta" contra la crisi. En plena sintonia amb el govern, Esquerra Republicana proposarà a la Junta de Portaveus del Parlament que la mesura es faci extensiva a tots els diputats i que els diners s'inverteixin en sanitat.

Actualitzat
L'endemà que els metges reclamessin als polítics que es retallessin el sou, el president de la Generalitat ha aprofitat la sessió de control quan contestava al cap de l'oposició per donar a conèixer la mesura. Una mesura que deixarà unes 350 persones entre consellers i alts càrrecs sense la paga extra de Nadal. La Generalitat estalviarà 1.800.000 euros.

La presidenta del Parlament ho qualifica de mesura exemplificativa i ha anunciat que d'aquí a uns quants dies la cambra també presentarà un nou pla de xoc amb mesures dràstiques perquè el Parlament estalviï més.

Des dels passadissos, Esquerra Republicana ha anunciat que proposarà a la Junta de Portaveus que la mateixa rebaixa de la paga extra de Nadal que es preveu aplicar als metges -i que pot ser del 50%- també s'apliqui als diputats.

Sense lots de Nadal

A més a més, el grup parlamentari d'ERC ha demanat a la Generalitat que retiri els concursos públics destinats a comprar lots de Nadal. El diputat Oriol Amorós ha retret al conseller Lluís Recoder que s'hagi gastat 140.000 euros en la compra d'aquests lots. Fonts del govern han assegurat que, malgrat que aquesta comanda es va arribar a fer, aquest any s'ha decidit que no es repartirà cap lot de Nadal.

A l'hemicicle, els grups de l'oposició han demanat al govern mesures concretes contra l'atur, amb l'evidència de la crítica situació econòmica.

De la seva banda, el president del grup del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha proposat que aquesta eliminació de la paga extra de Nadal es faci extensiva també als membres i alts càrrecs de l'Ajuntament de la capital catalana i la Diputació de Barcelona.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut