Sitges

"Eva" obre la 44a edició del Festival de Sitges

La pel·lícula "Eva", de Kike Maíllo, ha donat el tret de sortida aquest dijous a una nova edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges. El certamen, que s'allargarà fins al dia 16, projectarà fins a vuit pel·lícules catalanes més.

Actualitzat
L'organització del certamen ha volgut demostrar el bon moment pel qual passa el cinema fantàstic, també a casa nostra, i ha apostat per un film català per obrir el festival amb la pel·lícula "Eva", protagonitzada per Daniel Brühl i Marta Etura. I el públic també demostra interès pel gènere: se n'han venut 27.000 entrades anticipades, 5.000 més que l'any passat.

El director del festival, Àngel Sala, està convençut que veure cinema fantàstic en un moment com l'actual serveix de teràpia. "Posar el telenotícies i estar parlant cada dia del mateix és una mica avorrit, i en un moment que tothom viu amb molta angoixa crec que veure cinema fantàstic, on habitualment es guanya el monstre o es destrueix l'amenaça, és una mena d'exorcisme", ha afirmat.




Més enllà dels films, Jaume Balagueró, Lars von Trier, Francis Ford Coppola o Steven Soderberg són alguns dels noms propis d'aquesta edició del Festival de Sitges.

Un certamen que s'allargarà fins al 16 d'octubre i que aquest any té un pressupost de 2,6 milions d'euros.

S'han hagut d'aplicar algunes retallades econòmiques, però es mantenen activitats ja clàssiques, com la desfilada de zombis pels carrers de Sitges el 14 d'octubre.

Reconeixement per a Bigas Luna

Poc abans de la projecció d'"Eva", el cineasta català Bigas Luna ha recollit la Maria Honorífica del certamen, en reconeixement a la seva contribució al gènere. Bigas Luna ha expressat el seu "agraïment" al certamen de cinema fantàstic i ha assegurat que li fa "molta il·lusió" ser reconegut a Sitges. El director ha estès el seu reconeixement a la Filmoteca de Catalunya per "haver restaurat totes les còpies de les meves pel·lícules i fins i tot haver recuperat algun negatiu que estava perdut".

A banda de Luna, també ha rebut un reconeixement la cineasta i productora de Rodar i Rodar Mar Targarona per la tasca que porta a terme des de fa 17 anys al taller de guionistes, i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) pel seu treball de difusió del cinema.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut