Els tres indignats surten de l'Audiència Nacional després de declarar (Foto: ACN)
Els tres indignats surten de l'Audiència Nacional després de declarar (Foto: ACN)
Madrid

Llibertat amb càrrecs per als primers imputats pel bloqueig al Parlament, que neguen els càrrecs

Els tres primers indignats que han declarat a l'Audiència Nacional pel bloqueig al Parlament el 15 de juny passat han negat haver assetjat els diputats a l'entrada de la cambra catalana. Segons ells, en cap moment van voler "exercir la violència, coaccionar o intimidar". Tots tres han declarat durant prop de deu minuts, i només han respost a les preguntes dels seus advocats. Després de declarar, han quedat en llibertat provisional amb càrrecs i amb l'obligació de presentar-se cada quinze dies al jutjat.

Actualitzat
Segons l'advocat de la defensa, Benet Salelles, durant la declaració s'han mostrat unes imatges de mitjans de comunicació en què apareixen els tres imputats protestant, però sense protagonitzar cap escena de violència. Salelles ha denunciat que tot el procés és una "estratègia burda" per "criminalitzar" el moviment dels indignats.

A la sortida de l'Audiència, hi ha hagut alguns moments de tensió entre agents de la Policia Nacional i simpatitzants del moviment dels indignats, que han cridat consignes. La resta d'imputats pels fets al Parlament estan citats per les pròximes setmanes. De fet, les declaracions començaven aquest dijous, però el primer citat no s'hi va presentar.

22 encausats


Els indignats declaren sobre uns fets pels quals estan acusades 22 persones, que s'enfronten a unes penes d'entre 3 i 5 anys de presó per "un delicte contra alts organismes de la nació". Això, després de la polèmica de les últimes hores, en què els Mossos d'Esquadra van irrompre a la Ciutat de la Justícia per efectuar més detencions dels imputats, que s'havien presentat voluntàriament al jutjat en saber que els buscaven.

Un fort dispositiu es va desplegar a la Ciutat de la Justícia. Els agents van actuar sota les ordres del jutge de l'Audiència Nacional, Eloi Velasco, que els en va donar l'autorització. Però ningú va comunicar-ho al jutge de guàrdia de Barcelona, que en veure que els agents entraven a la Ciutat de la Justícia es va indignar i va recriminar l'actitud dels policies.

Finalment, els Mossos van detenir sis dels imputats i el col·lectiu d'indignats es va manifestar pel centre de Barcelona perquè consideren que l'actuació de la policia va ser desproporcionada.

Els indignats que han declarat davant l'Audiència Nacional ho han fet pels fets del 15 de juny, quan un grup de manifestants van provar d'impedir l'entrada dels diputats catalans i els membres del govern al Parlament.
Anar al contingut