Barcelona

Mas demana als ciutadans que el 20-N no passin comptes amb el govern sinó que el reforcin

Convergència i Unió vol evitar que la ciutadania vegi les eleccions del 20 de novembre com una revàlida al govern català. Els líders de la federació han aprofitat el consell nacional del partit per insistir que no s'utilitzin els comicis per passar comptes amb el govern català i la seva política d'austeritat i retallades. Ara és el moment, diuen, de reforçar-lo perquè pugui defensar els interessos de Catalunya a Madrid.

Actualitzat
El president català i líder de CiU, Artur Mas, i el candidat de la federació nacionalista en les pròximes eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, demana a la població que el 20-N no els passin factura.

La federació no vol que les eleccions es converteixin en un plebiscit sobre la seva gestió al capdavant del govern, sinó que sigui el moment de reforçar la formació de cara a Madrid. En paraules d'Artur Mas, "el 20-N no és el moment de passar comptes al govern de Catalunya, això serà d'aquí a tres anys, ara és el moment de reforçar-lo perquè pugui fer el que ha de fer".

En el Consell Nacional de CDC i UDC, la federació també ha enviat un missatge per la possible majoria absoluta del PP. CiU alerta que va ser en temps de José María Aznar que es va gestar l'actual crisi econòmica.

Segons Duran i Lleida, "el PP va iniciar la crisi econòmica, i el PSOE ens hi ha enfonsat més". Per al candidat de CiU, el PP va ser el responsable de la "bombolla immobiliària", mentre que el PSOE "no ha sabut punxar-la".

Duran ha acusat PP i PSOE de tenir "el mateix model econòmic, el de guanyar diners fàcils". Assegura que "tots dos pensen i actuen de la mateixa manera i defensen una economia especulativa".

Repte a Rubalcaba

El candidat de CiU a les eleccions generals, ha reptat el seu rival del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, a demostrar que el pacte fiscal no s'ajusta a la Constitució.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut