Logo de La Caixa a la seu de la Diagonal de Barcelona
Seu de La Caixa de la Diagonal de Barcelona
Madrid

Desnonada denunciarà La Caixa per permetre que el seu pare, de 93 anys, pogués demanar un crèdit de 90.000 euros

Una dona de 70 anys, desnonada de l'habitatge on residia des que va néixer, denunciarà "per segona vegada" La Caixa per permetre que el seu pare, de 93 anys, pogués demanar un crèdit de 90.000 euros pel qual havia de pagar 1.500 euros mensuals durant 10 anys quan els seus ingressos de pensionista eren de 1.200 euros, amb el seu habitatge com a aval hipotecari i "enganyat" pel seu germà.

Actualitzat
L'afectada, Maria Teresa del Pozo, ha lamentat que el seu mateix germà, a qui "estimava i adorava", va portar els seus "ancians pares" a una oficina de La Caixa de Madrid per cursar la hipoteca i va assegurar que l'únic motiu pel qual l'hi van concedir va ser perquè els encarregats de l'oficina "eren íntims amics" del seu germà. "Ells s'havien d'haver oposat a fer una operació com aquesta", va afegir.

A més de recalcar que el notari "està implicat en l'estafa" ja que els seus pares no disposaven de recursos per fer front a les mensualitats del crèdit i, per tant, hauria d'haver estat denegada, Maria Teresa va explicar que en el contracte de la hipoteca figura que no hi havia habitants ni arrendataris, quan ella, el seu marit i els seus pares van viure-hi durant "tota la vida".

"El meu germà ho va fer amb traïdoria i premeditació. Sabia que els estava enganyant. Els qui no ho sabien eren els meus pares, que l'adoraven. Volem emprendre accions contra La Caixa per estafa i contra el responsable de fer la hipoteca, l'interventor i el notari", ha remarcat.

Maria Teresa va ser desnonada el 14 de maig de 2011 quan als seus pares havien mort i després de cinc anys des que es cursés la hipoteca, el 22 de gener de 2006. El novembre de 2009 va sortir a subhasta el pis en quedar el seu pare sense ingressos per continuar fent front als 1.500 euros i després d'haver liquidat els interessos.

Maria Teresa tampoc va poder cobrar l'herència de 71.000 euros que li havia deixat el seu pare -segons la qual era hereva universal- perquè el seu germà va impugnar el testament argumentant que els seus pares "estaven senils". "Amb 93 van fer la hipoteca i amb 93 rectificar els testaments. Si estaven senils ho estaven per a les dues coses", ha conclòs.


Anar al contingut