Centenars d'estudiants i professors han caminat junts per la universitat pública a la Diagonal
Divendres, centenars d'estudiants i professors han caminat junts per la universitat pública a la Diagonal.
Barcelona

La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública convoca una vaga pel 17 de novembre

L'assemblea d'estudiants, professors i personal d'administració i serveis de les set universitats públiques catalanes que se celebrava aquest dissabte a Barcelona ha aprovat cridar a la vaga el pròxim dia 17 de novembre.

Actualitzat
Fonts de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) han informat que l'assemblea, reunida durant tot el dia a la plaça Universitat de Barcelona, ha votat favorablement per instar a la vaga general del sistema universitari públic català tres dies abans de les eleccions generals del 20-N.

Ara, hauran de ser les assemblees de cada universitat les que aprovin la realització d'una jornada de vaga i una manifestació el dia 17 de novembre, data en la qual se celebra tradicionalment el Dia de l'Estudiant.

Abans d'aquesta jornada de vaga, els professors, estudiants i personal administratiu reunits aquest dissabte han acordat també sumar-se a la mobilització del 15-M, que es preveu que es realitzi divendres que ve, 15 d'octubre.

Ocupació de facultats


A més, també es podria ocupar alguna facultat de la Universitat de Barcelona al Raval, com a mesura de protesta per les retallades aplicades a les universitats públiques.

La PUDUP ha denunciat que la Generalitat de Catalunya pressiona els equips de govern de les universitats catalanes perquè redueixin les despeses del capítol 1, que correspon al personal.

La Generalitat i els rectors de les universitats públiques negocien actualment les possibles retallades amb vista a l'any vinent, que el govern ha xifrat en un 5% i que els segons no preveuen.

De fet, el rector de la Universitat de Barcelona i president de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), Dídac Ramírez, ja va indicar divendres que no preveia un escenari amb una nova retallada del 5%, que se sumaria a l'aplicat aquest any del 16%, i que, de produir-se, "seria molt greu per a la UB i per al conjunt del sistema universitari".

Divendres passat, estudiants universitaris i personal docent i de serveis ja van tallar la calçada central de la Diagonal en els dos sentits de la marxa a l'altura de la Facultat de Física i Química en protesta contra les retallades en la universitat pública.




Anar al contingut