Barcelona

La xarxa s'emborratxa de piulades amb les declaracions de Duran i Lleida sobre els pagesos andalusos

Duran ha criticat que "quan Catalunya fa esforços per aturar el dèficit, una consellera socialista andalusa diu que mentre els catalans tanquen asils, ella inaugura noves residències". Al fil d'aquestes declaracions, Duran ha parlat dels pagesos i ha explicat que "un agricultor català no pot recollir la fruita perquè no li surt a compte" i en altres parts d'Espanya "amb la nostra contribució, reben un PER perquè puguin passar la resta de la jornada al bar del poble".

Actualitzat
El portaveu de CiU al Congrés i líder d'UDC, Josep Antoni Duran, ha considerat aquest dilluns un sense sentit que a Catalunya hi hagi pagesos que cobrin per sota del preu de cost mentre, en altres regions d'Espanya, hi ha "un altre tipus de pagesos que poden quedar-se al bar de la plaça i continuar cobrant".

No és la primera vegada que un comentari d'aquest tipus emborratxa la xarxa de reaccions a favor i en contra omplint-se com l'escuma. La velocitat que han adquirit els missatges al Twitter durant el dia s'ha anat multiplicant amb les opinions de nombrosos usuaris. La novetat ha estat l'aparició virtual de la resposta per part del president de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, qui ha acusat Duran i Lleida d'ofendre els andalusos. Via Twitter, Griñan ha dit que "ells no necessiten maltractar els catalans per sentir-se millors ni més importants" i ha recordat, també que "molts van venir a treballar a Catalunya per fer-la millor". En clara al·lusió al portaveu de CiU al Congrés i líder d'UDC, el dirigent andalús ha dit que d'aquells andalusos, "pensava que n'havia après el respecte i l'educació".

Les respostes a les xarxes socials han desencadenat diversos corrents d'anades i tornades des de Catalunya fins a Andalusia. Piulades de queixa contra el convergent de la Franja, com la que l'usuari 'aperezdominguez', qui deia: "No sé per què certs polítics catalans, de tant en tant, insulten els andalusos. Ja els hi val, home!". O com la reivindicació signada per un andalús, 'MrPacoMurillo' que recomanava "al senyor #Durán" que "el que ha de fer és obrir els hospitals de nou, que per això es van pagar amb els impostos de tothom".

L'humor i l'entreteniment tampoc han faltat al Twitter. 'saraperezmedran', per exemple, es mostrava "de lo más animadita con el asunto #Duran" i 'Sil1976' es preguntava que "si uns es passen el dia al bar i altres en habitacions d'hotels de luxe, aquí qui treballa?". Més enllà anava, finalment 'jaesteban2' amb una piulada d'estil més polític: "#Duran i Lleida s'ha sumat a les critiques contra la immigració. Rebutjarà ser ministre del PP?"







VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut