Josep Antoni i Lleida parlant, dissabte, durant el consell nacional conjunt de CiU. (Foto: ACN)
Josep Antoni i Lleida parlant, dissabte, durant el consell nacional conjunt de CiU. (Foto: ACN)
Barcelona

Les files socialistes reaccionen a les declaracions de Duran i titllen l'argument de "classista" i "propi de la dreta"

Mentre el cap del grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida reitera la seva oposició a la "cultura del subsidi", la xarxa segueix piulant i les reaccions de les files socialistes titllen el polèmic argument de "classista" i acusen Duran de fer "el caldo gros" al PP.

Actualitzat
En declaracions a Punto Radio i també en un article al seu blog, el líder de CiU ha reiterat aquest diumenge l'argument que ha generat tot aquest debat, aclarint que aquesta situació "no és culpa" ni d'andalusos ni d'extremenys, sinó dels seus governants socialistes", i ha lamentat que facin servir aquesta política com a element per captar vots.

Reaccions en les files socialistes

El president del PSOE i candidat d'aquest partit per Cadis al Congrés, Manuel Chaves ha titllat l'argument de Duran de "propi de la dreta", qualificant-lo d'"elitista, classista i fins a cert punt, xenòfob". Chaves, que ha assegurat contestar Duran no com a vicepresident del govern d'Espanya sinó "com a andalús", considera que el líder de CiU "ha ofès els andalusos, els pagesos o els jornalers amb el mateix tòpic de sempre".

Per la seva banda i en clau electoral, el secretari general del PSC, José Zaragoza, assegura que aquest tipus de declaracions "fan créixer el PP a Catalunya". El socialista pensa que la majoria absoluta popular que pronostiquen les enquestes són la causa d'un Duran "nerviós" que "insulta a tothom i crispa la campanya". "No s'adona que criticant els socialistes fa el caldo gros al Parit Popular de Catalunya", ha sentenciat Zaragoza.

Finalment, el cap de llista del PSOE per Sevilla i exvicesecretari general del partit, Alfonso Guerra ha criticat també, en clara al·lusió al polític de la Franja, que "els que viuen a l'Hotel Palace de Madrid vulguin retallar les ajudes de 400 euros al mes als jornalers".


La bronca, encara oberta al Twitter


#duran s'ha convertit en un dels "hastags" que obtenen més moviment al ball de missatges que el Twitter ha generat des de dissabte, arran de les acusacions del líder de CiU als pagesos andalusos. Les seves paraules van generar immediates reaccions a la xarxa, tant d'usuaris, com de polítics. El mateix president de la Junta d'Andalusia, Pepe Griñán, responia amb un tuit ple de malestar, al màxim dirigent de la coalició nacionalista al Congrés.

En l'"Storify" següent podreu trobar algunes de les piulades que més han cridat al Twitter sobre el tema "#duran":


Anar al contingut