A Espanya cada any es detecten uns 24.000 nous casos de càncer de mama. (Foto: VHIO)
A Espanya cada any es detecten uns 24.000 nous casos de càncer de mama. (Foto: VHIO)
Barcelona

Els experts conclouen que d'aquí 5 o 10 anys es podria curar el càncer de mama del tot

En la presentació de la campanya del dia internacional del càncer de mama que se celebrarà la setmana que ve, el president del grup espanyol d'investigació d'aquesta malaltia, Miguel Martín, ha augurat que d'aquí 5 o 10 anys es podria curar el càncer de mama en la seva totalitat. El 2010 es van diagnosticar al conjunt de l'Estat 20.000 casos de càncer de pit, 5.000 més que l'any anterior.

Actualitzat
Si en els últims anys s'ha passat de diagnosticar 15.000 nous casos diaris a 20.000 en el conjunt de l'Estat també s'ha reduït en pocs anys la mortalitat, passant d'un increment de la supervivència del 70 al 80% al cap dels 5 anys. Tot plegat, diu Miguel Martín, fa preveure que en la pròxima dècada es pugui arribar a la curació total del càncer de mama.

"S'ha de perdre la por davant d'aquesta malaltia", ha manifestat Martín, perquè, ha afegit: "és una malaltia que es cura amb un percentatge molt elevat". Per això, creu que "en 5 o 10 anys es podria curar aquest tipus de tumor, sobretot, per la detecció precoç i les teràpies més eficaces".

En qualsevol cas, des del grup espanyol d'investigació del càncer de mama es diu que cal investigar més; conscienciar les dones sobre la malaltia i la necessitat de la detecció precoç, així com establir una línia d'actuació adequada als centres hospitalaris especialitzats en tipus de malaltia.
Anar al contingut