Facebook

Recomana'ns un grup del Facebook!

Estem buscant els millors grups i pàgines en català dins la xarxa social més coneguda del moment. Si en coneixes alguns que t'interessi recomanar als altres, digue'ns-ho via comentari, tweet o al mateix Facebook.

Actualitzat
Portem mesos buscant aquells grups i pàgines del Facebook creats per internautes catalans, que destaquen, per un motiu o altre, sobre la resta. Potser és la seva utilitat o la seva originalitat allò que els fa ser una mica més especials. En tot aquest temps, us hem mostrat grups de la xarxa, ben variadets, i hem tocat temàtiques tan allunyades com la filosofia, l'economia, la literatura o la senzillesa d'una de les arts més difícils de dominar com és la de fer riure.

Gràcies a les vostres recomanacions hem ampliat el llistat de grups del Faceboock. Són col·lectius que no només es relacionen, sinó que també aprenen, s'informen, s'organitzen, es diverteixen o s'apassionen en la nostra llengua. I és per tot això que volem ampliar, encara més, aquesta llista de grups que parlen en català a la xarxa.

Si en coneixes algun que creus que ens pot interessar, envian's el nom o l'adreça al correu, deixa un comentari a la pàgina, fes-nos un tweet o comenta-ho al mateix Facebook i li donarem veu perquè ressoni per tota la xarxa.

Els grups i pàgines que estem buscant haurien de tenir interès general, ser de bon gust, estar escrits i comentats principalment en català i comptar amb una actualització constant.

Ajudan's a seguir el moviment del català a la xarxa!


Agost 2011

The Singermornings, és el grup de cinc "cantamanyanes" baixpenedesencs que volen anar més enllà i esdevenir un concepte: singermornejar. El seu únic objectiu és passar-ho bé i fer-ho passar bé.
Centre Excursionista de Catalunya, és el grup d'una entitat dedicada al món del muntanyisme i l'excursionisme, on s'hi publica informació sobre cursos, xerrades, sortides, curses, lloguer de material i assessorament.
Algú ho havia de dir
"és el nou cant de sirena per aquells que volen descobrir les veritats subterrànies del nostre món i el nostre país. I si n'escrius una de ben divertida, qui sap si podria sortir al Polònia!"
Associació de lluita antisida de les Illes Balears ALAS, és un grup que ajuda i dóna suport "a totes les persones afectades per el VIH/SIDA i promoure la prevenció a tota la població de les Illes Balears".
Castellers, els protagonistes d'aquest grup tenen un lema: "força, equilibri, valor i seny". 
Jo també vull que es pugui posar "no m'agrada" al facebook, una iniciativa creada per Isra Ximënes.
Amics d'Ossera és una recomanació de la Berta Ferrer, la seva creadora, un espai per als que estigueu interessats en "un dels pobles amb més encant del Prepirineu català, situat a l'Alt Urgell".
Veïns de l'Eixample de Girona és un grup de persones que es relacionen i treballen per millorar les condicions del del seu barri.
Borinots Tres Quartans (Borinots Tres Quar-Trance), "Borinots Tres quar-Trance és el nou projecte de Borinots, on el flabiol, la cornamusa i la tarota, fonen el seu so ancestral amb els ritmes més potents i electronitzats d'avui en dia".
Cinctorres, "el millor poble de la contornà també a internet".
Col·legi de Periodistes de Catalunya és un grup de facebook on hi apareixen les últimes notícies i novetats del Col·legi de Periodistes de Catalunya.
No volem que matin infidels és un grup de facebook per als seguidors de la sèrie "Infidels" i que no volen que aquesta acabi.
Bolets és un espai que us ajudarà a identificar els bolests i a respectar un bosc que és de tots! La recomanació ens la fa la Tània Jiménez.
Miquelets de Catalunya, un grup creat per Marc Clotet que agrupa els membres de l'Associació de recreació històrica centrada en el període de la Guerra per la Successió a la monarquia hispànica (principis del segle XVIII). Recomanat pel Jordi Vilardaga.
Susqueda és una recomanació que fa, des d'aquesta mateixa pàgina, 'adeuqsus2' per aquells que volen coneixer més el poble de Susqueda, les seva terra i les masies de les valls de Susqueda i Querós.


Ajuda'ns a descobrir els grups i pàgines del facebook. Deixa'ns als comentaris alguna recomanació i la destacarem aquí.
** Pots consultar les recomanacions del mes d'abril, les recomanacions dels mesos anteriors i les del desembre de 2010 al març de 2011. També del maig de 2011 i les del juny, juliol
Anar al contingut