Madrid

Llibertat amb càrrecs per als 17 indignats imputats per l'Audiència Nacional pel bloqueig al Parlament del juny

El jutge de l'Audiència Nacional ha deixat en llibertat amb càrrecs els 17 indignats imputats que han comparegut a la sala pel bloqueig dels diputats davant del Parlament al mes de juny. El jutge els acusa d'un delicte contra alts càrrecs de l'Estat. Els indignats s'han negat a declarar per protestar contra les detencions, que han qualificat d"arbitràries, desproporcionades i il·legals", que es van registrar dijous passat a la Ciutat de la Justícia de Barcelona.

Actualitzat
Com ja ho van fer els tres primers imputats, els 17 militants del moviment 15-M que han comparegut davant del jutge hauran de presentar-se dues vegades al mes al jutjat més proper de casa seva mentre se segueix el procés contra ells, que estan acusats d'un delicte contra alts organismes de la nació per "exercir la violència, coaccionar o intimidar" els diputats que es dirigien a la sessió del Parlament de Catalunya.

A més, quatre persones més hauran de tornar a comparèixer dijous que ve davant dels Mossos d'Esquadra per sotmetre's a una prova pericial fisonòmica que permeti comparar-ne les cares amb les que apareixen en les imatges enregistrades dels incidents, que s'han mostrat durant les declaracions.

Les defenses, per la seva banda, han anunciat que presentaran una querella contra el jutge i els Mossos per l'actuació policial de la setmana passada a la Ciutat de la Justícia, quan es van detenir sis de les nou persones que es van presentar voluntàriament als jutjats per rebre la citació judicial. "Això demostra que es van intentar fer diligències a l'esquena de qualsevol defensa", ha denunciat la defensa.

En sortir de l'Audiència, alguns dels imputats, que s'han cobert el rostre, han titllat de "carronyers" i "escòria" els fotògrafs i les càmeres de televisió que van gravar les imatges.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut