El vicesecretari general del PSOE, José Blanco, al Congrés
José Blanco (Foto: EFE)
València

Blanco assegura que aconseguiran que el corredor mediterrani sigui prioritari

El ministre de Foment, José Blanco, ha assegurat que, malgrat que aconseguir-ho avui "és difícil", té la "plena confiança" que s'aconseguirà que el corredor mediterrani sigui inclòs per la Comissió Europea en la seva proposta de revisió de xarxes transeuropees de transport que es presentarà el dia 19.

RedaccióActualitzat
Blanco ha fet aquestes afirmacions durant la presentació en la Cambra de Comerç de València de l'estudi tècnic del corredor mediterrani, on ha reivindicat que la proposta que ha plantejat el govern d'Espanya a Europa està "fonamentada" i és "tan sensata" que s'aconseguirà aquesta "fita de gran rellevància".

Segons Blanco, s'està construint "una nova Espanya en xarxa" que ha d'aparèixer reflectida també en les xarxes transeuropees de transport, on el corredor mediterrani s'erigeix com una peça "imprescindible" en la "columna vertebral" del nou sistema de transport, en què el País Valencià serà la "peça central".

El ministre ha reivindicat que no s'està construint un sistema de transport mallat "per aixecar barreres" entre els ciutadans ni "polèmiques" entre els territoris, sinó perquè tots junts puguin arribar "més lluny", des de la cooperació entre institucions i agents socials i econòmics.

Blanco ha assegurat que han exercit "tota la pressió" per defensar aquest "ambiciós" corredor des d'Algesires fins a la frontera francesa, no per una qüestió "política, sinó de números", ja que discorre pel 40% de la població espanyola i del PIB nacional.

El ministre ha precisat que, addicionalment, en el procés obert per la Comissió Europea el govern ha apostat pel manteniment dels corredors ja inclosos a la xarxa transeuropea de transports, com el central i l'atlàntic.
Anar al contingut