Sabadell

Dos detinguts i tres ferits lleus pels incidents en un concert d'ultradreta al Poblenou

Dos detinguts i tres ferits lleus ha estat el resultat dels incidents que es van produir arran d'un concert d'ultradreta al Poblenou. Un centenar d'antifeixistes hi van anar per intentar boicotejar l'acte i es van concentrar a l'exterior del local amb la cara tapada. Van llançar pedres i van donar puntades de peu contra la porta del local. Al final, els Mossos d'Esquadra hi van haver d'intervenir, però els antifeixistes ja havien marxat. A més de les dues detencions, els agents van identificar totes les persones que eren a dins del bar, entre les quals hi havia el número 1 del partit Plataforma per Catalunya a Cornellà.

RedaccióActualitzat
L'acte s'havia de fer a la Zona Hermètica de Sabadell, però l'alcalde Bustos va amenaçar de denunciar el local que l'acollís. Finalment, els organitzadors, el partit d'ultradreta Democracia Nacional (DN), van traslladar el concert a Barcelona, en un local anomenat The Other Place. L'entrada es va restringir exclusivament als que participaven a la festa.

Cap a les vuit del vespre, però, un grup de joves d'estètica antifeixista van dirigir-se cap al local i van llançar objectes contundents contra la façana fins al punt de destrossar-ne l'entrada.

La Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra es va desplaçar fins al lloc i hi va haver almenys dos detinguts.

De la seva banda, la Guàrdia Urbana va entrar al local per fer-hi una inspecció, però no s'hi estava celebrant cap concert. Segons han explicat fonts de l'Ajuntament de Barcelona, es tracta d'un club social de caràcter privat en el qual s'havien congregat una cinquantena d'individus.

DN es defensa


En declaracions als mitjans després d'un acte d'homenatge a la bandera espanyola convocat per la seva formació, el president de DM, Manuel Canduela, ha assegurat que el seu partit és legal i que, per aquesta raó, les seves joventuts tenen dret a organitzar festes privades "per escoltar música patriòtica".

Canduela ha defensat les lletres dels grups i ha criticat que es vulgui prohibir aquest recital i es permetin concerts de grups com Soziedad Alkoholika, "amb lletres contra la policia", o dels italians Banda Bassotti, "obertament proetarres".

Canduela també ha criticat les mesures de seguretat que va adoptar l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, per intentar aturar la celebració de l'acte. Després que dimarts a la nit ja es van poder veure força efectius policials a la Zona Hermètica de Sabadell, Canduela ha qualificat Bustos de "nazi que es creu el xèrif de la 'república' de Sabadell, que és demencial".


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut