Una dona agafa un llibre d'una prestatgeria a la Fira de Frankfurt. (Foto: Reuters)
Una dona agafa un llibre d'una prestatgeria a la Fira de Frankfurt. (Foto: Reuters)
Frankfurt

La Fira de Frankfurt descobreix "el planter català"

La fira de Frankfurt, el principal aparador literari del món, arrenca avui amb la participació de més de 200 empreses catalanes. El director de l'Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha destacat la importància de la fira per potenciar la literatura catalana a l'exterior de forma autònoma.

Catalunya RàdioActualitzat
Villatoro ha apuntat que el segle XX i el XXI han estat i són fonamentals per la nostra literatura i que a la Fira de Frankfurt és on s'ha descobert aquest gran patrimoni, que ara arriba arreu sense haver-se de traduir abans al castellà.

El director de l'Institut Ramon Llull ha remarcat la força de Frankfurt, que ha ajudat a convertir en un èxit a països com Alemanya títols com "Les veus del Panamo" o, ara, "Jo confesso", de Jaume Cabré.

"Han descobert que
hi ha un planter català. No és el planter del món, però aquest també hi és. I, a més, han descobert que és un planter específic i autònom", ha explicat Villatoro.

Abans que la Fira de Frankfurt acollís la literatura catalana com a convidada, segons Villatoro, la sortida de la literatura catalana a l'exterior passava per haver estat traduïda al castellà. "En aquests moments això ja no va ben bé així", ha reblat.

Pel que fa les possibilitats que la pel·lícula "Pa negre" arribi als Oscar, el director del Llull ha apuntat que ja serà tot un èxit si és una de les 5 pel·lícules que Hollywood selecciona. Ha afegit que la temàtica de la Guerra Civil i el fet que la cinta d'Agustí Villaronga no sigui maniqueista són elements que l'afavoreixen en aquest sentit.



Anar al contingut