Barcelona

La prevenció i l'ampliació dels col·lectius afectats centren el nou pla per a les víctimes de violència domèstica

Catalunya té un nou pla de seguretat i atenció a les víctimes de violència masclista. L'ha presentat el conseller d'Interior, Felip Puig, al Parlament i es tracta d'una nova estratègia per lluitar contra aquest fenomen centrant l'atenció en la prevenció per aconseguir una millor protecció de les víctimes i ampliant els col·lectius afectats. D'aquesta manera, s'acaba amb l'actuació només reactiva.

RedaccióActualitzat
El nou pla s'estén als menors i a la gent gran, a banda de les dones, i, estableix un nou protocol: a partir d'una denúncia, es recull més informació del cas, sobretot de l'entorn de la víctima, com ara indicadors de risc, per poder establir més bé el nivell de protecció que requereix i el seu seguiment, segons ha explicat el conseller d'Interior, Felip Puig.

El pla preveu també un sistema integral d'atenció a les víctimes amb coordinació amb els altres departaments i es crea una unitat concreta de suport a l'atenció de les víctimes.

De moment, aquest nou model s'està provant a l'Hospitalet de Llobregat i l'objectiu és que sigui operatiu arreu del país el 2013.

Des de l'oposició, el PP i el PSC critiquen el pla perquè el consideren poc concret.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut