Tot i que la dieta mediterrania es manté amb força, ha crescut el consum de refrescos i sucs (Foto: Reuters)
Tot i que la dieta mediterrania es manté amb força, ha crescut el consum de refrescos i sucs (Foto: Reuters)
Madrid

La dieta mediterrània incorpora el menjar en família, els productes locals i fer exercici

Fer els àpats en família i optar pels productes de proximitat són dues de les noves incorporacions de la piràmide de la dieta mediterrània. L'esquema del que hem de menjar, i com, per seguir aquesta dieta saludable s'ha modernitzat i ara inclou aquests aspectes, així com fer exercici diàriament i descansar de manera adequada.

RedaccióActualitzat
Les institucions encarregades de redefinir la piràmide de la dieta mediterrània, declarada patrimoni de la Unesco, han remarcat que convé tornar als orígens, quan la família s'asseia junta per fer els àpats. Al plat hi ha d'haver productes de temporada i locals. A més, consideren imprescindible fer 30 minuts d'exercici al dia i dormir les hores que pertoca.

Els experts també han destacat que cal verdures, cereals i fruita siguin presents en tots els àpats principals, que també s'han de consumir dos lactis al dia, preferentment en forma de iogurts i formatges baixos en greix, consumir oli d'oliva per amanir o cuinar i potenciar els gustos fent servir espècies, herbes, cebes i all, en comptes d'abusar de la sal. Les olives, la fruita seca i les llavors també s'haurien de consumir un cop al dia.

Pel que fa a la carn, sigui vermella o blanca, es recomana menjar-ne dos cops per setmana -abans es restringia a un sol cop-, igual que de peix, marisc i llegums. Se'n poden menjar entre dos i quatre d'ous, però només es pot consumir un cop a la setmana la carn processada, és a dir, els embotits.

A més, cal beure entre 1,5 i 2 litres d'aigua al dia, també en forma d'infusions d'herbes. I es recomana el consum moderat de vi.

Ocasionalment es poden ingerir els aliments menys saludables, com el sucre, caramels, pastissos, brioixeria, refrescos i sucs de fruita ensucrats.



Anar al contingut