Els amos de les @tisores

janquimActualitzat
A la paraula "tisores" li passa com a "carxofa", que pot dur o no l'afegitó "es" al davant. Però així com l'acció de govern no influeix gens en la presència de les flors de "Cynara scolymus" a la xarxa, sí que multiplica amb facilitat la dels estris de tallar. Una mostra gens exhaustiva posa al descobert estranyes relacions de Catalunya amb l'illa de Madagascar i confirma que tenir un bon nom no garanteix que sàpigues dir res d'interessant.

@OpRetallades, per exemple, es va crear per una acció de protesta el juliol passat i ara supera els tres mil seguidors, a més d'aparèixer en més de cent llistes. Es presenten amb una frase que vol ser poètica i que potser és taurina: "Els que ens governen no podran romandre eternament a l'ombra."

@tallsiretalls no és cap sastreria sinó una proposta per tallar el trànsit. Per explicar-se amb més de 140 caràcters disposen d'un web però el seu concepte "talls versus retallades" roman paradoxal, per emprar aquest verb tant de temps a l'ombra.

@CATsnsretallads ha retallat la lletra "e". Hi ha la temptació de creure que es tracta d'una maniobra metafòrica però la suposició queda desmentida perquè a la seva pàgina del Facebook recuperen la vocal perduda.

A @prouretallades fan servir d'imatge de perfil una fotografia on dues mans juguen a pedra, paper i tisora, però és molt més interessant la que han triat com a fons. Una cerca simple demostra que la foto correspon a un acte de protesta de l'any 2009... a Antananarivo!

Mapa natural

Les tisores també són l'eina preferida de @cutalunya, un perfil que combina el nom del país amb el verb anglès "cut" ("tallar"). Però aquí no es queixen de les retallades sinó que, tot al contrari, s'han proposat fer-ne una de ben grossa.

Com aclareixen al seu blog, pretenen marcar els llocs on els mapes assenyalen els límits del Principat. Ho fan de debò, amb pintura, en un roquissar a prop d'un bosc o en una carretera comarcal. Però semblen desconèixer els vells litigis pels límits. Per això declaren sense cap mania: "El marge d'error del GPS dins d'un bosc dificulta que la frontera sigui perfecta (sic). Un mapa pot ajudar molt, però tampoc vindrà de 15 metres." Potser sí que no ve d'un pam, però hi ha gent que es mata per menys de quinze metres.

D'acord amb aquest rigor, com que l'objectiu final és un mapa retallable de mida natural, opten per anunciar que el mapa serà de "mida natural".

Salons silenciosos


Ja es veu que sí que les tisores han guanyat protagonisme al Twitter, però la manilla d'oros ja està agafada. El compte @tisores pertany a una perruqueria de l'Hospitalet de Llobregat. S'anuncia com un "saló unisex" però també és "unituit", perquè només consta que hagi emès un missatge, el juny de 2010. És una llàstima que tot i haver aconseguit un compte que tanta gent voldria tenir no se'n tregui més profit.

En aquest detall, @tisores coincideix altra vegada amb @carxofa, que a pesar d'haver enregistrat un nom tan peculiar es conforma amb un sol tuit de prova, de l'any 2008.

Les variants @estisores i @escarxofa encara no tenen amo. Si algú s'hi anima, no podria ser més loquaç?

Anar al contingut