Barcelona

El secretari d'Estat d'Infraestructures reconeix que van actuar com a nous rics

El secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures del Ministeri de Foment, Víctor Morlán, ha admès que en època de bonança es van fer moltes obres que potser no calia però que es van fer perquè tothom les reclamava i hi havia diners per fer-les. Morlán, que ha fet balanç de l'actuació de les inversions de Foment durant el mandat socialista, reconeix que van actuar com si fossin nous rics. Segons el secretari d'Estat d'Infraestructures, ara és senzill dir que no s'hauria d'haver fet l'aeroport d'Osca, però en aquell moment no ho era.

RedaccióActualitzat
"Jo no hauria fet l'aeroport d'Osca, però me'l vaig trobar en obres. I jo aturo l'aeroport d'Osca, que és la meva terra, i em pengen del pal més alt", ha confessat l'aragonès Víctor Morlán després de la reunió de la comissió de seguiment del Pla de Rodalies a Barcelona.

Morlán ha recordat que en l'època de bonança "tothom volia una parada de metro a la porta de casa seva i un accés d'autovia al seu jardí. Amb els ulls d'avui veiem que hem actuat com a nous rics, però amb els ulls de llavors vam actuar normalment". Segons la seva opinió, "mirar enrere i dir 'no hauria fet això o allò' no serveix de res", i ha insistit que cal tenir en compte el context.

Per a Víctor Morlán, "el que hem fet no pot tornar a passar, però em nego a pensar que allò que vam fer va ser dolent. Ho vam fer amb els ulls de llavors. Els que protesten ara havien d'haver protestat llavors. Però llavors van estar callats", s'ha lamentat.

Morlán ha declarat que "el que sí que li puc dir és que hem aprovat que a partir d'ara no podem funcionar tal com ho hem fet. Hem de racionalitzar la despesa i hem d'estalviar. A més de construir les infraestructures s'han de mantenir i gestionar. Aquest serà el repte del futur".
Anar al contingut