Tarragona

Els Jocs del Mediterrani suposaran una inversió de 130 milions d'euros i 10.000 llocs de feina

A Tarragona li surten els números amb els Jocs del Mediterrani del 2017. La ciutat ja té a punt el 80% de les instal·lacions necessàries. Només falta la construcció d'un complex amb la piscina i d'un nou pavelló de bàsquet. Els Jocs del Mediterrani del 2017 suposaran 10.000 nous llocs de feina i una inversió de 130 milions d'euros.

Actualitzat
La celebració dels Jocs es traduirà en una inversió de 130 milions d'euros. El projecte més ambiciós era el del nou camp de futbol del Nàstic, paralitzat pel cost elevat, uns 30 milions d'euros. La solució podria passar per una remodelació del camp actual.

Més del 70% de les instal·lacions previstes per la candidatura ja estan construïdes. Una de les més modernes i emblemàtiques és la Tarraco Arena Plaça, l'antiga plaça de toros, amb capacitat per a 6.000 espectadors i un sostre retràctil, i que ara acull altres esdeveniments.

També s'havia previst un nou estadi d'atletisme, però la crisi obligarà a remodelar la pista vella de Campclar per allotjar-hi 10.000 espectadors. En aquesta mateixa zona es construirà una piscina olímpica per a 3.000 persones.

El Palau d'Esports es farà de nou, amb capacitat per a 5.000 espectadors. La construcció de la vila que ha d'allotjar els esportistes es deixa en mans de privats. Si es fan, aquestes residències es convertiran després en pisos; una part, de protecció oficial.

Tarragona també confia que els Jocs serviran per fer infraestructures que fa temps que es reivindiquen, com l'autovia Lleida-Tarragona.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut