Gerry Adams i Kofi Annan seran, dilluns, a Sant Sebastià. (Foto: EITB)
Gerry Adams i Kofi Annan seran, dilluns, a Sant Sebastià. (Foto: EITB)
Sant Sebastià

Kofi Annan i Gerry Adams assistiran a la conferència de Sant Sebastià sobre el final del terrorisme

L'exsecretari general de l'ONU Kofi Annan i el líder del Sinn Féin, Gerry Adams, participaran en la conferència sobre el final del terrorisme que se celebrarà dilluns a Sant Sebastià. L'exprimer ministre britànic Tony Blair ha excusat la seva assistència pels seus compromisos a Orient Mitjà, segons han informat els promotors de la reunió en roda de premsa.

Actualitzat
El coordinador de Lokarri, Paul Ríos, i Silvia Casale, membre del Grup Internacional de Contacte, en representació de les sis entitats organitzadores de la reunió, han donat a conèixer els noms de les personalitats que es desplaçaran a la capital donostiarra. Mai en cap treva anterior s'havia arribat tan lluny. La conferència, que no té el suport dels governs basc i espanyol, sí que comptarà, en canvi, amb la presència del Partit Socialista d'Euskadi i dels partits abertzales.

La Conferència Internacional per promoure la resolució del conflicte al País Basc és un nou intent, promogut per Lokarri i cinc entitats internacionals (Berghof Foundation, Conciliation Resources, The Desmond Tutu Peace Foundation, NOREF, Grup Internacional de Contacte) per apropar el final de la violència i la normalització política a Euskadi, en un context marcat pels incipients rumors sobre un eventual abandonament definitiu de la violència per part d'ETA. La trobada, que tindrà caràcter privat, se celebrarà a la Casa de la Pau de Sant Sebastià.



Anar al contingut