Barcelona

Onze famílies desnonades passen la segona nit als edificis ocupats pel 15-M amb la incertesa de si en seran desallotjats

Per segona nit consecutiva, famílies que han estat desnonades o estan a punt de ser-ho han passat la nit a l'edifici de Nou Barris que es va ocupar després de la manifestació del moviment del 15-M d'aquest dissabte a Barcelona. Uns 300 indignats de l'Acampada Nou Barris van ocupar després de la mobilització un edifici d'habitatges buit del barri de Verdum amb l'objectiu que hi visquin persones desnonades per una execució hipotecària. El propietari de l'immoble, per la seva banda, ja ha denunciat l'ocupació, cosa que pot obrir la porta a un desallotjament. És per això que un grup de persones s'ha concentrat davant l'edifici, per evitar-lo si s'arriba a produir.

RedaccióActualitzat
Ja són 11 les famílies que han dormit al bloc de pisos del número 2-4 del carrer d'Almagro, al barri de Verdum, que es va ocupar dissabte després de la manifestació del 15 d'octubre. Aquest diumenge a la tarda hi entraven mobles i altres objectes necessaris per passar-hi la nit.

Les famílies, que no tenen cap lloc on anar, afectades per desnonaments, s'han instal·lat al bloc sota el paraigua dels indignats de l'Acampada Nou Barris, que van ocupar l'edifici després de la manifestació del 15-O i que ara preparen activitats a la zona del carrer d'Almagro. Denuncien la injustícia que suposa que a Barcelona hi hagi pisos buits mentre cada vegada més persones perden els seus habitatges a causa de la crisi.

L'objectiu del col·lectiu és que les 11 famílies desnonades ocupin els pisos i aprofitar els baixos per crear-hi una cooperativa de treball i un centre social. Algunes de les famílies fins ara instal·lades diuen que estan disposats a pagar-ne un lloguer si el banc els permetés un preu raonable que poguessin assumir.

Nou Barris és una de les zones de Barcelona més castigades per l'atur, que arriba a un 40%. Moltes famílies no es poden permetre pagar un lloguer al preu que marca el mercat i en barris com Ciutat Meridiana els bancs s'han quedat entre el 25% i el 30% dels habitatges.

Concentració a l'exterior de l'edifici per evitar-ne el desallotjament


Un grup de persones ha passat la nit a l'exterior de l'immoble per evitar-ne un possible desallotjament.

L'edifici ocupat és d'obra nova, fa cinc anys que està buit i compta amb subministrament d'aigua i llum. Ha anat canviant d'amos en aquest temps i sembla que està a punt de passar a ser propietat d'una entitat bancària. El titular del bloc de pisos ha presentat una denúncia per l'ocupació al jutjat.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha reconegut que l'acció dels indignats és "il·legal" i que cal desallotjar el bloc ocupat si hi ha denúncia. Tot i això, ha admès que l'administració és qui ha d'estar atenta i donar resposta quan es produeixen casos extrems com aquests.

La mateixa acció ha tingut lloc a Madrid, en aquest cas en un hotel abandonat des de fa anys del carrer Carretas. La intenció, segons han dit els membres del moviment 15-M, és "resistir pacíficament" a l'edifici i "cedir-lo" a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut