París

Hollande guanya amb comoditat Aubry en les primàries del Partit Socialista Francès

François Hollande serà el candidat del Partit Socialista Francès (PSF) a la presidència francesa, i per tant, l'encarregat d'intentar fer fora de l'Elisi Nicolas Sarkozy. Hollande s'ha imposat a la segona volta de les primàries a l'altra candidata, Martine Aubry, amb una diferència còmoda de vots, de 14 punts. Aubry ja ha reconegut la derrota i ha parlat d'unitat per afrontar les presidencials de l'any que ve. Un oferiment que ja ha recollit el guanyador. Hollande havia rebut el suport dels quatre candidats que van quedar fora de la cursa electoral a la primera volta de les primàries.

RedaccióActualitzat
No hi ha hagut sorpreses en la segona volta de les primàries del Partit Socialista Francès i el favorit, François Hollande, s'ha imposat amb comoditat en una cita que ha atret molts més votants, 2,7 milions de persones, entre militants i simpatitzants, que en la primera volta. Hollande, que havia rebut el suport dels quatre candidats que van quedar fora de la cursa electoral la setmana passada, ha obtingut el 56% dels vots respecte al 43,41% de suports que ha rebut la seva contrincant en aquestes primàries.

En saber-se guanyador, el ja candidat socialista a l'Elisi ha assumit "amb orgull i responsabilitat" el resultat i s'ha mostrat conscient que l'espera una tasca dura i seriosa i que "ha d'estar a l'altura de les esperances dels francesos, que ja no poden més amb la política de Nicolas Sarkozy".

Poc abans, a la seu del partit, la seva contrincant i primera secretària de la formació, Martine Aubry, havia admès la seva derrota, abans de manifestar-li el seu suport i demanar la unitat del partit per protegir el candidat socialista en la carrera cap a la presidència de la República.

En el seu discurs, Hollande ha apreciat la dignitat que ha mostrat Aubry quan ha conegut els resultats i ha assegurat que tenen la necessitat de treballar junts i estar units en l'aventura que ara comença i que no s'acabarà fins al 6 de maig del 2012, data prevista per a les eleccions presidencials.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut