L'Hospitalet de Llobregat

Tres de cada quatre dones amb càncer de mama conserven el pit

Coincidint amb la celebració, dimecres que ve, del Dia Internacional Contra el Càncer de Mama, l'Institut Català d'Oncologia ha difós un seguit de dades sobre aquesta malaltia i les repercusions en les pacients.

RedaccióActualitzat
Potser, la dada més encoratjadora de les que ha facilitat l'ICO és la que fa referència al fet que tres de cada quatre dones amb càncer de mama es poden sotmetre a cirurgia conservadora i evitar l'extirpació del pit després del tractament.

A més, al 80% de les dones a qui s'ha de practicar una mastectomia, és a dir, extirpar el pit, se'ls pot fer una reconstrucció mamària.

De tota manera, el 10% de les dones afectades per càncer de pit es veuen sense ell en algun moment de la malaltia.

L'Hospital de Bellvitge i l'ICO tenen la unitat de càncer de mama més antiga de l'estat espanyol i la que compta amb més pacients. Des de la seva creació el 1990, la unitat de càncer de mama de Bellvitge, integrada per professionals de l'ICO i de l'hospital, ha atès més de 6.500 dones.

De les 1.000 primeres visites anuals que té aquest centre, es confirma un càncer en unes 460, mentre que hi ha uns 5.500 pacients en seguiment.
Anar al contingut