José Blanco durant una roda de premsa posterior al Consell de Ministres (Font: EFE)
José Blanco durant una roda de premsa posterior al Consell de Ministres (Font: EFE)
Barcelona

El ministre José Blanco convoca per dimecres la societat civil catalana en el que s'interpreta com un aval al Corredor Mediterrani

El ministre de Foment, José Blanco, ha convocat la societat civil i política catalana per aquest dimecres al vespre a Barcelona, hores després que Brussel·les s'hagi pronunciat sobre el Corredor Mediterrani, segons ha anunciat Catalunya Ràdio. Aquesta convocatòria fa pensar que el ministre vol celebrar a Catalunya el "sí" de la Comissió Europea al projecte d'eix ferroviari del Mediterrani.

Catalunya RàdioActualitzat
La Generalitat ja ha expressat el seu malestar per la convocatòria d'aquest acte, que consideren electoralista i improvisat. El Departament de Presidència ha descartat l'assistència del president de la Generalitat, Artur Mas, a l'acte tal com està plantejat.

La decisió definitiva sobre el mapa d'eixos europeus prioritaris se sabrà aquest dimecres, hores abans d'aquest esdeveniment. Aparèixer en aquest mapa garantirà que la UE s'impliqui en l'obra i hi aporti fins al 10% dels més de 51.000 milions d'euros que Foment calcula que costarà fer realitat el projecte.
Anar al contingut