El Caire

Shalid: "Espero que l'intercanvi ajudi a la pau entre israelians i palestins"

El soldat israelià Gilad Shalit ha declarat a la televisió egípcia Nile TV, en la primera entrevista després del seu alliberament, que seria "molt feliç" si milers de presos palestins que segueixen empresonats a Israel fossin alliberats i poguessin tornar a les seves cases. Shalit també ha afirmat que Egipte ha estat clau en el seu paper de mediador perquè Hamas l'alliberés.

RedaccióActualitzat
"Ha estat un èxit la mediació de les autoritats egípcies entre Israel i Hamas", ha considerat Shalit, que ha explicat a la periodista egípcia que "Hamas em va tractar bé", tot i que mostra un aspecte cansat i està molt prim.

Shalit ha afegit que "vaig ser informat de l'alliberament fa una setmana", i que en tornar a Israel, després de 5 anys en mans de Hamas, vol "veure la família i els amics". "Els he trobat molt a faltar", ha conclòs.

El soldat israelià ha assegurat que sempre "va saber" que tornaria, però ha indicat que ara "és difícil descriure els sentiments" que té.

Durant l'entrevista a la televisió egípcia, el soldat Gilad Shalit, que ha subratllat que espera que l'intercanvi de presos condueixi a la pau, s'ha mostrat cansat i està molt prim, però bé de salut.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut