Barcelona

Oposició frontal dels sindicats davant els rumors d'una privatització de l'ICS que Mas nega

Els sindicats del sector sanitari no volen ni sentir a parlar d'una possible privatització de l'Institut Català de la Salut, (ICS). Després que hagin aparegut informacions periodístiques que apunten que el govern català té la intenció de d'obrir l'ICS al capital privat a través de la divisió en petites societats, els cinc sindicats majoritaris han expressat la seva oposició "frontal".

RedaccióActualitzat
És en un informe intern filtrat per un diari on, suposadament, es detalla un pla per convertir l'ICS en una vintena d'empreses que se sotmetin a les regles del mercat amb la intenció de flexibilitzar-ne la gestió, aconseguir beneficis i donar entrada al capital privat. UGT, CCOO, Metges de Catalunya, SATSE i CATAC no només s'oposen a aquest pla, sinó que tornen a amenaçar amb una vaga davant la falta d'acord sobre les retallades al sector.

Desmentiment del president Mas


En la sessió de control al Parlament, el president català, Artur Mas, ha negat aquestes informacions periodístiques. Segons Mas, "en cap moment" el govern ha volgut privatitzar l'ICS. Tot i que ha admès l'existència del document intern, ha assegurat: ""Llegiu el document sencer, i veureu que diu una cosa molt clara: en cap moment es vol privatitzar l'ICS".

Comunicat oficial de l'ICS

No ha estat l'únic desmentiment oficial, el mateix Institut Català de la Salut ha emès un comunicat en aquest sentit en què, a més de negar "rotundament que l'empresa plantegi obrir-se a capital privat", afegeix que el citat document intern "dibuixa diferents escenaris possibles per desenvolupar i donar compliment al que estableix la llei 8/2007, de 30 de juliol, de l'Institut Català de la Salut", una norma poc desenvolupada fins ara on "s'estableix obligatòriament el caràcter públic de l'empresa".

L'Institut Català de la Salut és una empresa pública adscrita al Departament de Salut. Compta amb una plantilla de més de 41.000 professionals i presta atenció sanitària a uns sis milions de persones, segons dades oficials. Té vuit grans hospitals i 450 ambulatoris.




VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut