Barcelona

L'Hospital de la Vall d'Hebron suspèn consultes externes i operacions no urgents per estalviar

La Vall d'Hebron ha suspès aquest divendres les consultes externes i les operacions no urgents. La mesura s'emmarca en el pla d'estalvi de la sanitat i es repetirà quatre dies més i en els vuit hospitals públics de l'Institut Català de la Salut. La resta de l'activitat hospitalària -les urgències, l'hospital de dia per als tractaments a malalts crònics i l'atenció primària- funciona amb normalitat. Els dies escollits per posar en pràctica aquesta mesura, amb la qual s'espera un estalvi d'un milió d'euros, són considerats de baixa activitat.

RedaccióActualitzat
L'Hospital de la Vall d'Hebron ha reprogramat 2.700 visites previstes per aquest divendres i en la seva planificació ja no hi havia previstes operacions no urgents. Aquest és el primer dels cinc dies en què el centre hospitalari funcionarà com un festiu per reduir costos.

La resta d'aturades es faran el 31 d'octubre i els 9, 27 i 30 de desembre. Tots ells, excepte aquest primer dia, coincideixen en dies previs o posteriors a festius o ponts, jornades ja considerades de baixa activitat i en què la possibilitat d'absentisme volta el 40%.

De fet, aquesta és una mesura habitual d'estalvi davant la caiguda d'usuaris, tot i que en altres anys no s'havia aplicat d'una manera tan intensiva.

L'Institut Català de la Salut calcula que les cinc jornades de funcionament com festius en els vuit grans hospitals catalans suposarà un estalvi d'un milió d'euros. La resta de centres aplicaran aquesta mesura la setmana del 5 a l'11 de desembre, coincidint amb el pont de la Constitució.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut