Barcelona

Unes 200 persones tallen la ronda de Dalt en protesta pel tancament de la Vall d'Hebron

Unes 200 persones han tallat durant prop d'un quart d'hora els laterals de la ronda de Dalt, a l'altura de l'Hospital de la Vall d'Hebron, en protesta pel tancament parcial, avui, dels serveis d'aquest centre sanitari. Els manifestants han provat de reunir-se amb el gerent de l'hospital, però no ho han aconseguit i per això han decidit tallar la circulació, fet que ha provocat problemes de trànsit. "La salut no ha de ser negoci."

RedaccióActualitzat
Tots en defensa de la sanitat pública. No polítics No CiUs", resa una de les pancartes que porten els manifestants, entre els quals hi ha treballadors de la sanitat pública, veïns i usuaris.

El tancament parcial de la Vall d'Hebron, que ha suposat suspendre aquest divendres les consultes externes i les operacions no urgents, s'emmarca en el pla d'estalvi de la sanitat i es repetirà quatre dies més i en els vuit hospitals públics de l'Institut Català de la Salut.

La resta de l'activitat hospitalària -les urgències, l'hospital de dia per als tractaments a malalts crònics i l'atenció primària- funciona amb normalitat. Els dies escollits per posar en pràctica aquesta mesura, amb la qual s'espera un estalvi d'un milió d'euros, són considerats de baixa activitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut