Missatges d'enamorats

janquimActualitzat
"M'he enamorat del meu profe d'estructura i canvi social". Vet aquí el missatge que envia un dia de tardor @mar_vr46, de Montbrió del Camp.

No es pot saber si és una broma o una confessió i aquest misteri és part del codi que funciona en un espai d'intercanvi de missatges com el Twitter. Però serveix d'exemple, si més no, d'una transparència que caracteritza aquest servei.

Hi ha més de 200 milions d'usuaris arreu del planeta, però una estranya sensació d'intimitat quan es teclegen lletres provoca que els usuaris declarin els seus sentiments sense parar-se a comptar quants lectors poden tenir.

Els que diuen "t'estimo"

Des de Mèxic@alaurita explica en castellà: "En catalán hay muchas palabras bellas como un t'estimo, que es algo más que querer y sólo se le dice a la gente que realmente te importa". És un matís discutible, però en tot cas al Twitter no es respecta aquesta tesi perquè la llista de missatges que contenen l'expressió vocativa "t'estimo" és tan llarga com reveladora. Potser els més joves s'hi senten abocats per l'empenta hormonal però no són els únics que gosen compartir aquesta emoció privada.

De vegades, es publica un "t'estimo" solitari, sense noms que el concretin ni adverbis que el qualifiquin. N'hi ha prou amb 8 dels 140 caràcters permesos per il·luminar uns quants segons la infinita columna de paraules que els tuitaires anomenen "timeline".  

Els enamorats de quasi tot

En un espai que el servei ha batejat com a "bio", els usuaris poden donar pistes sobre la seva activitat professional o els seus gustos personals. Es tracta de microdescripcions on moltes persones es declaren enamorades de la seva parella però també de les noves tecnologies, d'una gosseta o del futbol base català. Hi ha un forner de Vilanova i la Geltrú, poso per cas, que assegura a la seva presentació que és algú "enamorat del bon pa", sense que per ara els clients l'hagin contradit amb un "reply" de queixa.

La geografia també suscita passions i uns quants exemples ho confirmen: @gerardrocajane és "un enamorat del Solsonès", @emurcia s'ha enamorat  "del Montsant... Siurana i el Priorat en general" i @quimloras es presenta com un empresari "enamorat de l'Empordà, del Barça i del meu país en general. Ah!, i de Sant Cugat".

@MarcMelladoBayo assegura el tret i afirma que està "enamorat del que és autèntic". Un altre intent de cobrir tots els flancs l'ofereix el badaloní @jorditomas amb aquesta introducció: "Agraït a la meva mare, enamorat de la meva dona, il·lusionat amb els meus fills, compromès amb els meus col·legues, amic dels meus amics."

És singular l'existència efímera d'un @GatEnamorat que en comptes de set vides ha tingut set missatges per dir a tothom que troba a faltar algú. El primer és del 7 d'agost i després de confessar que dubtava si calia saludar el món sencer declara que ha decidit escriure el que sent: "Laura, t'estimo".

És tan nu que costa de creure que sigui autèntic, però l'enamorament comporta tot d'efectes secundaris que no permeten descartar aquesta possibilitat.

Jenifer i la paradoxa

De tota manera, bastants missatges que es refereixen a l'enamorament s'adrecen a una popular Jenifer, o sigui que són citacions d'aquella "cançó de l'estiu" amb què @elscatarres han batut rècords a YouTube, amb més d'1.200.000 visites, i que els ha dut a ser portada de l'últim número de la revista "Enderrock".  

Tot i això, l'allau de "catarrisme" no desmenteix la tesi que els usuaris del Twitter se senten tan còmodes amb aquest servei que s'hi expressen amb una intimitat molt despullada.

Arribats aquí, poser convindria recordar al lector que al Twitter hi ha un recurs anomenat DM (per "direct message") que serveix per enviar textos privats a un altre usuari.

Però si tothom reajustés la privadesa ens perdríem detalls preciosos com aquest tatuatge a la "bio" de @JordiMasipRiera, de Monistrol de Montserrat: "Adolescent bojament enamorat d'una clarinetista preciosa...".

És veritat que al Twitter hi sobresurt la polèmica, però, com es veu, també ofereix mostres delicades d'una tendresa extraordinària a més de confessions sorpenents, com la que ha llançat al buit Carlota Borrell, dita @poca_broma: "Estic enamorada de la paraula #paradoxa, i això que encara no sé què vol dir."

O sigui que sense saber per què, l'@amor campa al Twitter lliurement, amb uns quants centenars de seguidors i cap missatge a ningú. Però hi és. Només cal buscar-lo i deixar-se dur, com fa @davidromaniquan declara: "Finalment m'he enamorat de Twitter". No està sol. 
Anar al contingut