La vicepresidenta Salgado, a l'entrada de la reunió de l'Ecofin a Brussel·les.
La vicepresidenta Salgado, a l'entrada de la reunió de l'Ecofin a Brussel·les.
Brussel·les

Salgado admet que cinc bancs de l'Estat podrien veure's afectats per la recapitalització europea

Unes cinc entitats financeres espanyoles es podrien veure afectades per la recapitalització de la banca europea. Ho ha admès la mateixa vicepresidenta espanyola, Elena Salgado, a l'entrada de la reunió dels ministres de finances a Brussel·les, l'Ecofin. Diu Salgado que hi seran aquells "que estiguin considerats grans", però ha assegurat que aquesta xifra és "propera". Els noms que més sonen són els del BBVA i el Santander. Caixabank, BFA-Bankia i el Popular hi entraran en funció del volum d'actius que es determini.

Actualitzat
Els ministres d'economia dels 27 països de la Unió Europea aborden un pla per injectar diners a la banca europea per poder resistir millor la crisi de l' eurozona, una crisi que ja ha obligat a rescatar el banc francobelga Dexia.

En arribar a la reunió, la vicepresidenta Elena Salgado ha dit que la xifra global que se sospesa per blindar les principals entitats bancàries serà pròxima als 100.000 milions d'euros.

Salgado ha reconegut que entre les entitats afectades hi hauria cinc bancs espanyols. Preguntada sobre la qüestió, la ministra ha assegurat que "la xifra s'aproxima a la realitat".

Abans de la recapitalització pública, però, Salgado prefereix que els bancs busquin primer els diners als mercats.

Bancs disposats a perdre a Grècia

Pel que fa al segon rescat a Grècia, el president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, ha confirmat un acord entre els ministres perquè els bancs que tenen deute grec acceptin pèrdues superiors a les actuals. Es parla d'un 50% quan fins ara era un 21. D'aquesta manera, i atès l'agreujament de la situació grega, s'evitarà augmentar els fons públics internacionals per ajudar Atenes.
Anar al contingut