Tindouf

El Front Polisario assegura que els segrestadors dels tres cooperants ja haurien arribat a Mali

Pendent del segrest de tres cooperants, dissabte passat a Tindouf, a Algèria, on hi ha els camps de refugiats saharauis, el Front assegura que els cooperants ja han arribat a territori de Mali amb els seus raptors. Segons aquestes fonts, els automòbils que haurien fet servir per fugir del camp de refugiats on treballaven els cooperants serien tres i haurien recorregut durant hores una important distància pel desert entre les fronteres de Mauritània i Algèlia.

RedaccióActualitzat
El Front Polisario també ha informat que 100 militars seus haurien perseguit els fugitius durant hores i que ara set vehicles de les seves milícies han entrat a Mali per aconseguir-ne l'alliberament.

El segrest es va produir durant la matinada de dissabte a diumenge quan una desena d'homes armats i vestits de militar van assaltar el pavelló on dormen la majoria dels cooperants de les ONGs que treballen als camps saharauis. Els captors es van endur el mallorquí Enric Gonyalons, de l'ONG basca Mundubat; la madrilenya Ainhoa Fernández, de l'Associació Extremenya d'Amics del Poble Saharaui d'Extremadura, i la cooperant italiana Rosella Urru.

Sembla que els cooperants hi haurien oposat resistència i que Gonyalons està ferit lleu. En el tiroteig també va resultar ferit de gravetat un saharaui.

Al-Qaeda del Magreb Islàmic hi podria estar al darrere.

Tot i que ningú s'ha atribuït a hores d'ara l'autoria del segrest dels cooperants, les autoritats mauritanes i el Front Polisario coincideixen a apuntar cap a Al-Qaeda del Magreb Islàmic.

La República Àrab Saharaui Democràtica ha condemnat enèrgicament el segrest, que qualifiquen de tràgica operació criminal i terrorista. En més de 30 anys de cooperació mai havia passat res semblant i creuen que la situació convulsa del nord d'Àfrica hi podria estar relacionada.

Els campaments de Tindouf, situats al Sàhara Occidental, tenen una població oscil·lant de refugiats saharauis que aplega entre 50.000 i 60.000 persones.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut