Barcelona ciutat

Els Mossos implicats en un atropellament mortal van aconseguir el vídeo abans que la Urbana

El mosso d'esquadra Alberto Murteira, acusat de l'atropellament mortal d'un motorista de 26 anys el 18 de març del 2009, ha defensat que anava a uns 20 o 30 quilòmetres per hora, i que segur que el semàfor estava en verd. Ha negat, a més, que activés els senyals lluminosos del cotxe patrulla oficial per obrir-se pas, almenys conscientment, per no arribar tard a un judici en el qual estava citat com a testimoni. Els dos agents que l'acompanyaven s'han donat suport dient que no recorden les circumstàncies, però han admès que van visionar les imatges de l'atropellament abans de prestar declaració.

RedaccióActualitzat
Els testimonis ho han confirmat en la seva declaració en el judici del 25 d'octubre a l'Audiència de Barcelona, en el qual el fiscal ha demanat una pena de tres anys de presó per al Mosso d'Esquadra.

La versió de l'acusat ha estat enfrontada en el judici amb una gravació de l'atropellament registrada per les càmeres d'una empresa. Les imatges mostren el districte 22@ de la capital catalana, on un cotxe policial travessa l'encreuament amb el semàfor en vermell i els senyals lluminosos encesos en una cruïlla del Poblenou.

El Mosso afirma que tot i que va estar a punt de veure les imatges, finalment no ho va fer perquè li produïen commoció.

Els urbans encarregats de la investigació han corroborat la pràctica irregular dels mossos implicats, ja que quan van arribar al lloc de l'atropellament van trobar un responsable de l'empresa facilitant un DVD amb la còpia de les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat als agents autonòmics. Aleshores, van advertir al responsable de l'empresa que eren ells qui havien de tenir la còpia per tal d'elaborar l'atestat policial. Així doncs, tant els urbans que investigaven l'accident com els implicats van tenir una còpia de les imatges de l'atropellament.

Els guàrdies urbans han ratificat en el judici els resultats del seu informe, que conclou que l'atropellament va succeir quan l'acusat es va saltar el semàfor en vermell, versió també confirmada per altres testimonis.

La família de la víctima demana quatre anys de presó, sis de retirada de carnet i sis d'inhabilitació per a l'acusat, fet que ha recordat que és impossible arribar a un acord amb el processat que evités la celebració del judici, ja que mai no hi ha hagut "condols ni perdó institucional" per part de la policia autonòmica.

En el moment que l'acusat tenia dret a l'última paraula abans que el judici quedés vist per a sentència, l'agent s'ha posat a plorar i ha expressat el seu "condol" a la família del difunt. Ha dit, a més, que sent profundament la seva mort "com a pare de tres fills" que és.

La Fiscalia no ha demanat la inhabilitació de l'agent perquè el delicte no va ser comès mentre el mosso estava de servei, tot i que per a la dona, la mare i la filla de 6 anys del difunt aquesta pena és irrenunciable.
Anar al contingut