Barcelona

Boi Ruiz promet que "no hi haurà noves retallades" a la sanitat catalana

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha comparegut davant la comissió al Parlament per fer balanç de l'atenció sanitària durant el primer semestre del 2011, marcat per la crisi. El conseller ha anunciat que "no hi haurà més retallades" al sector i ha reclamat al futur govern de Madrid que tanqui el deute pendent amb Catalunya amb el sistema públic de salut. A més, ha proposat un pacte nacional per a la salut a Catalunya per poder mantenir el sistema sanitari.

RedaccióActualitzat
La tisorada que s'ha aplicat aquest any a hospitals i ambulatoris i de personal dóna autoritat moral a Catalunya per exigir a Madrid que aboqui el finançament pendent i també el pacte fiscal per garantir la viabilitat de la sanitat catalana i així tirar endavant les reformes necessàries que permetin mantenir el sector així com per aconseguir superar el dèficit de finançament històric de la sanitat a Catalunya. Així ho ha assegurat el conseller que també ha volgut deixar clar que passi el que passi s'ha entrat a una nova etapa i sense retallades, que, segons sentencia, s'han acabat per al sector.

El conseller ha demanat més diners per a sanitat al govern que surti de les pròximes eleccions generals i ha assegurat que els llocs de treball que s'han perdut en el sistema sanitari català només es recuperaran si l'Estat incrementa la seva aportació.

Pel titular de Salut, la retallada ha valgut la pena per mantenir el sistema públic de salut i garantir-lo pels propers anys. Tot i això, Ruiz ha reconegut que les retallades han empitjorat les condicions laborals dels treballadors de la sanitat i han augmentat "lleugerament" les llistes d'espera.

En qualsevol cas, el conseller ha manifestat que amb les dades a la mà es pot dir que la Generalitat "ha aconseguit mantenir el nivell de qualitat". I és que, segons ha reiterat, l'esforç portat a terme durant els darrers mesos, s'ha fet sense danyar el sistema.

El conseller Ruiz ha volgut agrair també a tots els professionals l'esforç i les renúncies que s'han hagut de fer arran de la tisorada, i, ha reiterat que totes les retallades han valgut la pena ja que s'ha aconseguit mantenir l'essència del sistema públic de salut.

Finalment, el conseller ha explicat que amb la reforma vigent del sistema públic de salut confia poder "recuperar el temps" de les llistes d'espera el 2014 però tornar a contractar el personal perdut depèn del finançament que puguin rebre de Madrid.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut