Berlín

El Bundestag aprova la proposta de Merkel d'ampliar el fons de rescat europeu

El Parlament alemany ha aprovat per majoria absoluta l'ampliació del fons de rescat que la cancellera alemanya, Angela Merkel, proposava com a resposta a la crisi del deute. La cancellera ha qualificat d'"assumible" el "risc derivat d'optimitzar-lo", tal com ella ho anomena. "No hi ha cap opció millor", ha afirmat Merkel, per qui no seria "responsable" no assumir aquest risc. També ha assegurat que ni l'aportació alemanya a aquest fons ni el volum total s'incrementaran, tot i que ha parlat de maneres d'"augmentar-ne l'efecte" sense la intervenció del Banc Central Europeu.

RedaccióActualitzat
Merkel també ha remarcat la necessitat de crear un "tallafocs" per evitar que la crisi del deute s'escampi i ha dit que per això és necessari que la banca es recapitalitzi. Només d'aquesta manera, ha assegurat, es podrà superar una crisi, que ha dit que és la més greu des de la Segona Guerra Mundial.

La cancellera també ha reconegut que Grècia ha d'estar contínuament monitorada per la troica per controlar les passes d'Atenes i ha proposat que el sector privat contribueix més a sortir de la crisi. A més, s'ha mostrat a favor d'una taxa que gravi les transaccions financeres.

Al Parlament alemany ha estat la segona vegada en menys d'un mes que el Bundestag vota l'ampliació del Fons Europeu d'Estabilització Financera. Els grups de la coalició governamental i l'oposició socialdemòcrata han consensuat un document.

Després de la votació al Bundestag, la cancellera viatja cap a Brussel·les, on aquesta tarda arrenca la cimera de caps d'estat i de govern, tot i que la UE no ha aconseguit encara tancar la qüestió del rescat de Grècia i arribar a un consens sobre el pla per afrontar la crisi del deute sobirà.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut