La Terra, vista des de l'espai (Foto: Reuters)
La Terra, vista des de l'espai (Foto: Reuters)
Londres

L'ONU creu que al novembre la Terra tindrà 7.000 milions d'habitants

Les Nacions Unides calculen que el món arribarà, en acabar aquest mes, als 7.000 milions d'habitants. A més, el creixement de la població, que s'està frenant, podria suposar que aquest mateix segle la Terra superi els 10.000 milions d'habitants. Així ho preveu l'informe "Població Mundial 2011", que l'ONU ha presentat a Londres. L'organització alerta que cada vegada hi haurà més diferències entre rics i pobres i que, per tant, el problema no és la superpoblació del planeta, sinó la justícia social. "No és una qüestió d'espai, sinó d'igualtat, oportunitat i justícia social", ha afirmat Babatunde Osotimehin, director del Fons de Població de l'ONU.

RedaccióActualitzat
La població mundial augmentarà malgrat que les dones tenen menys fills ara que no pas a la dècada dels 60. S'ha passat de sis fills per dona, de mitjana, a dos i mig. Si observem la tendència global, el món guanya cada any 80 milions d'habitants, segons l'informe.

En l'horitzó del segle XXI, l'Àsia continuarà sent el continent més poblat, però l'Àfrica farà un avenç significatiu perquè triplicarà la població, dels 1.000 milions d'aquest any als 3.600 milions previstos pel 2100. Actualment, un 60% de la població viu en territori asiàtic i un 15%, a l'africà. Europa arribarà al seu màxim, d'acord amb les previsions de l'ONU, el 2025, amb 740 milions.

Una tendència que es manté és el moviment del camp a la ciutat. Ara, una de cada deu persones viu en una ciutat, mentre que d'aquí a 35 anys ja seran dues de cada tres.
Anar al contingut