Wurzelbacher amb Obama, durant la campanya presidencial del 2008 (Foto: Reuters)
Wurzelbacher amb Obama, durant la campanya presidencial del 2008 (Foto: Reuters)
Ohio

Joe el Lampista anuncia la seva candidatura al Congrés nord-americà

Joe el Lampista, l'estrella mediàtica de la campanya electoral de l'any 2008 als Estats Units, ha decidit fer el salt a la política. Samuel Joseph Wurzelbacher va fer el salt a la fama en interpel·lar l'aleshores candidat Barack Obama sobre els impostos a les petites empreses durant una visita a Ohio. Tres anys més tard, Wurzelbacher ha anunciat que opta a presentar-se a la Cambra de Representants com a candidat republicà pel 9è districte de l'estat d'Ohio.

RedaccióActualitzat
Samuel Joseph Wurzelbacher era un desconegut fins al 12 d'octubre del 2008. Aquell dia, l'autocar de campanya del candidat demòcrata a la presidència dels Estats Units, Barack Obama, va visitar el municipi de Holland, a l'estat d'Ohio. Davant les càmeres, Wurzelbacher va dirigir-se a Obama per qüestionar-li els augments d'impostos que preveia el programa demòcrata.

Tres dies després, en el debat electoral, tant Obama com McCain van fer constants referències a "Joe el Lampista" com un exemple del nord-americà mitjà i Wurzelbacher es va convertir en un dels protagonistes mediàtics de la campanya electoral. Pocs dies abans dels comicis, Wurzelbacher va donar el seu suport públic a McCain en tres mítings a l'estat d'Ohio.

Aquest dimarts, Wurzelbacher ha anunciat públicament que entrava a la carrera electoral del novembre vinent. "Joe el Lampista" lluitarà per ser el candidat republicà a la Cambra de Representants pel districte 9è de l'estat d'Ohio. El seu rival sortirà dels demòcrates Marcy Kaptur i Dennis Kucinich.

En un acte polític en un restaurant del poble de Toledo, a Ohio, Wurzelbacher s'ha declarat "cansat" que "els polítics juguin a política amb les nostres vides". Malgrat presentar-se com a republicà, Joe el Lampista ha dit que vol "representar tots els americans".

Tot i que l'anunci oficial no l'ha fet fins aquest dimarts al vespre, Joe el Lampista ha començat amb força la campanya: ja té en marxa pàgina web, perfils a Facebook i Twitter i comptes de vídeos a Youtube i Vimeo.
Anar al contingut