El president francès, Nicolas Sarkozy, durant l'entrevista (Foto: Reuters)
El president francès, Nicolas Sarkozy, durant l'entrevista (Foto: Reuters)
París

Sarkozy diu que les mesures aprovades per la UE han evitat "la catàstrofe"

Després de la maratoniana cimera dels 27 i de l'eurozona, el president francès, Nicolas Sarkozy, ha donat explicacions davant dels francesos. Sarkozy ha estat molt clar sobre els resultats de la cimera. No es podia deixar caure Grècia perquè ens hauria "arrossegat a tots". A més, "Europa és una família i, quan un dels seus membres té un problema, no se'l pot deixar caure". Sobre la gestió d'Atenes, el cap de l'estat francès ha estat contundent: "L'entrada de Grècia a l'euro va ser un error". Aquest país va maquillar dades sobre la seva situació financera real, que "no complia les condicions per entrar-hi".

RedaccióActualitzat
A l'Elisi i davant dos periodistes de les cadenes France 2 i TF1, Sarkozy s'ha mostrat satisfet per l'acord assolit entre els països de l'eurozona perquè ha evitat "una catàstrofe". El president francès ha assegurat que ara cal seguir treballant i confiar en el salvament de Grècia i en què cada país redueixi el seu propi dèficit.

Per tranquil·litzar els francesos i amb la mirada posada en les eleccions, Sarkozy ha assegurat que les mesures aprovades per Brussel·les "no li costaran res al país" en termes econòmics. I és que França no passa pel seu millor moment després que l'agència Moody's advertís d'una possible revisió en els pròxims mesos de la seva qualificació.

Per evitar-ho, calen mesures. "Mireu el que passa en països que no van fer en el moment oportú les reformes necessàries", ha indicat en defensa de la seva controvertida modificació del sistema de pensions. També ha estat molt controvertida la coneguda com a "regla d'or", que preveu recollir a la Constitució l'obligació de marcar-se objectius per aconseguir l'equilibri pressupostari.

En clau interna, el president francès ha rebaixat la previsió de creixement econòmica de l'1,75% a l'1% el 2012. La situació econòmica requereix trobar la manera d'estalviar o ingressar "de 6.000 a 8.000 milions d'euros, ha dit Sarkozy, que no ha especificat quines mesures aplicarà el seu executiu.

És la segona vegada en vuit mesos que Nicolas Sarkozy dóna explicacions als francesos.


Anar al contingut